Finanțele sucevene anunță rambursarea de TVA pentru importuri din statele UE

Persoanele impozabile din punct de vedere al taxei pe valoare adăugată, stabilite în România, care au efectuat, în anul 2012, importuri, respectiv achiziții intracomunitare de bunuri sau servicii în alt stat membru al Uniunii Europene, au posibilitatea solicitării rambursării TVA achitată în acel stat, anunță Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava, printr-un comunicat de presă.
 

Potrivit AJFP, pentru a obține rambursarea TVA în statul membru de rambursare, persoana impozabilă stabilită în România trebuie să completeze și să transmită statului membru respectiv, pe cale electronică, prin intermediul portalului electronic pus la dispoziție de Autoritatea Națională de Administrare Fiscală, formularul 318 „Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru persoanele impozabile stabilite în România”. Perioada de rambursare poate fi de maximum 1 an calendaristic și de minimum 3 luni calendaristice. Cererile de rambursare pot viza, însă, o perioadă mai mică de 3 luni, în cazul în care aceasta reprezintă perioada rămasă până la sfârșitul anului calendaristic. În cazul în care cererea de rambursare vizează o perioadă de rambursare mai mică de un an calendaristic, dar mai mare de 3 luni, cuantumul TVA pentru care se solicită o rambursare nu poate fi mai mic de 400 de euro sau echivalentul acestei sume în moneda națională a statului de rambursare. În cazul în care cererea de rambursare se referă la o perioadă de rambursare de un an calendaristic sau la o perioadă rămasă dintr-un an calendaristic, cuantumul TVA nu poate fi mai mic de 50 de euro sau echivalentul acestei sume în moneda națională a statului de rambursare. Pentru transmiterea cererii, contribuabilii trebuie să dețină un certificat digital calificat obținut în condițiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI