„Familia Ortodoxă” în tonusul toamnei

La cea de-a 56-a apariție a revistei „Familia Ortodoxă” care vede lumina tiparului lunar și prompt cu arhiereasca binecuvântare a Înalt Prea Sfințitului Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, editorii caută să-și surprindă și de această dată cititorii cu noi titluri și tematici ortodoxe, menite să-i apropie pe aceștia și mai mult de Dumnezeu și Hristos prin Sfinții Săi.
 

Un loc aparte în paginile publicației îl ocupă marii duhovnici athoniți, precum părintele Porfirie Kavsokalivitul care ne vorbește din lumea celor drepți despre taina vindecării sufletelor noastre, iar Cuviosul Paisie Aghioritul amintește despre minunea vizitei Sfintei Mucenițe Eufimia (vezi minunea de la Calcedon din anul 451, n.a.) la a sa chilie. În ceea ce-l privește pe părintele Serafim Rose, de peste Ocean, mutat și el la Domnul, el a-trage atenția părinților asupra pericolului „Generației eu” sau transformarea copilului într-un mic zeu, odată ce părinții îi intră în voie cu de toate. Profesorul psiholog Nina Krîghina, monahie la Mănăstirea Născătoarei de Dumnezeu „Sporul Grânelor” din Ekaterinburg, dă câteva sfaturi privitoare la „Relațiile dintre soți pentru o căsnicie în armonie”, în timp ce dr. Luana Dumitru prezintă cititorilor câteva „Metode de curățare a colonului» pentru a se evita un flagel al zilelor noastre, cancerul de colon. Despre Biserica lui Hristos privită ca spital duhovnicesc și terapiile aferente lăcașului de cult le vorbește cititorilor revistei Înalt Prea Sfințitul Ierotheos, mitropolitul Naf-paktosului, iar, în afara pustnicilor și anahoreților, percepuți ca fețe bisericești, aflăm că sunt și oameni simpli ca și ei, cu har, ce preferă să trăiască cu totul despărțiți de cele lumești, precum Ioan Baron care se ocupă și de medicina naturistă de leac. Alte titluri interesante, plus rubrica de Actualități sau cea de Concursuri, alături de CD-ul audio „Sfântul Siluan Athonitul – Despre dobândirea Duhului Sfânt” vă vor face să parcurgeți cu bucurie duhovnicească conținuturile revistei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: