Marius Ursaciuc, scos din cursa pentru președinția PNL Suceava de relația din trecut cu Securitatea

Liderul județean al PNL Suceava, deputatul Ștefan Alexandru Băișanu, a avertizat că primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, care și-a anunțat recent decizia de a candida la funcția de președinte al organizației județene nu poate candida pentru nicio funcție în PNL, având decizie de colaborare cu Securitatea.
 

Deputatul Băișanu a declarat, joi, într-o conferință de presă, că și-ar fi dorit ca Marius Ursaciuc să fie contracandidatul său pentru funcția de președinte al PNL Suceava, pentru „a se tranșa odată pentru totdeauna cine este cu adevărat liderul organizației”. El a precizat însă că, din păcate, în baza noilor prevederi statutare, nu au voie să candideze persoanele care au decizie definitivă de colaborare cu Securitatea, așa cum are Marius Ursaciuc. Ștefan Băișanu a explicat că primarul de Humor va trebui să-și depună candidatura în scris la secretariatul organizației județene, iar apoi, în baza prevederilor statutare, se va stabili dacă poate fi candidat. El a mai arătat că dacă, „în mod halucinant”, Ursaciuc va candida și va fi ales președinte al organizației județene PNL la alegerile din 5 octombrie, orice membru al organizației poate contesta alegerile și acestea se anulează. Liderul PNL Suceava l-a sfătuit pe Marius Ursaciuc, care este vicepreședinte al organizației județene, să citească cu atenție Statutul și Codul etic ale partidului și să vadă care sunt condițiile în care un membru de partid poate candida. El a apreciat că 80% dintre organizațiile din PNL Suceava sunt alături de el în proiectul de continuitate, stabilitate și eficiență, mai ales că vor urma bătălii electorale grele. Băișanu a mai spus că Marius Ursaciuc a dovedit că este un bun primar al orașului Gura Humorului, „un gospodar foarte bun”, dar că a fost sprijinit și de guvernarea PNL pentru realizarea obiectivelor sale. „E mult prea greu pentru Marius Ursaciuc să ducă în spate trecutul pe care îl are. Nu vreau să mai apăs și eu cu degetul pe rană. El, conform noului statut, poate fi doar simplu membru. Nu poate candida. Nu vreau să mergem până acolo încât să cerem retragerea sprijinului politic. Eu personal cunosc statutul și îmi doresc ca toți membrii să îl respecte”, a subliniat liderul PNL Suceava. De cealaltă parte, Marius Ursaciuc a declarat presei că este președintele PNL Gura Humorului și că a primit recomandarea pentru candidatură chiar din partea lui Băișanu, fără să fie invocată nicio prevedere statutară care să împiedice această candidatură. El a precizat că Ștefan Alexandru Băișanu cunoaște toate amănuntele și că singura soluție este să-și scoată adversarii din partid. „Dezinformarea e dusă la nivel de artă”, a mai spus Ursaciuc, care a arătat că și acesta este un motiv pentru care vrea să candideze la funcția de președinte al PNL Suceava. El a mai declarat că nici măcar adversarii lui politici nu au făcut o asemenea campanie împotriva sa. Reamintim că Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în data de 16 iunie 2011 că Marius Ursaciuc a fost colaborator al Securității și că a fost recrutat de Securitate în data de 27.06.1985, când a semnat un angajament de colaborare cu Securitatea și că în perioada 1985-1988 a scris șase note informative. Marius Ursaciuc este primar al orașului Gura Humorului din anul 2004, el fiind reales în 2008 și 2012.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: