Cătălin Nechifor salută șansa Bucovinei de a se „reîntregi” istoric

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a salutat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, decizia Guvernului Ucrainei de a aproba proiectul acordului de asociere cu Uniunea Europeană.
 

Cătălin Nechifor

Cătălin Nechifor a reamintit că județul Suceava este partener cu două regiuni din Ucraina, că în Suceava trăiesc mulți etnici ucraineni, iar în regiunea Cernăuți sunt mulți români și a salutat decizia Guvernului Ucrainei de a aproba proiectul acordului de asociere cu UE. „Ucraina arată categoric drumul său european și că își dorește să fie parte a Uniunii Europene. Aștept ca la Vilnius acordul să fie ratificat de UE și să înceapă calendarul de aderare”, a mai spus Nechifor. El a precizat că județul Suceava, aflat la frontiera cu Ucraina, va continua să întărească relațiile cu regiunile ucrainene partenere, să le furnizeze experiența românească. „E o veste importantă pentru Bucovina pentru că vom reîntregi un spațiu istoric străvechi în aceeași structură, cea a Uniunii Europene”, a spus președintele CJ Suceava. Guvernul Ucrainei a aprobat, miercuri, proiectul acordului de asociere cu Uniunea Europeană, în pofida presiunilor exercitate de Rusia, care se opune apropierii fostei republici sovietice de Blocul comunitar. Ucraina speră să semneze acordul cu UE în noiembrie, cu ocazia summitului Parteneriatului Estic, programat la Vilnius.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: