Arendașii din județ au șansa să plătească impozite mai mici în 2013

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunțat că are în vedere reducerea valorii de impozitare pentru producția de grâu pentru persoanele care au teren în arendă, de la 0,9 lei/kg la 0,6 lei/kg.
 

Motivul invocat de președintele CJ este acela că recoltatorii reclamă faptul că producția de grâu a fost foarte mare anul acesta și că prețul grâului este cu mult mai mic decât se preconizase în 2012. Cătălin Nechifor a spus, într-o conferință de presă, că, printr-o hotărâre, CJ Suceava a stabilit nivelul de prețuri care reglementează plata în natură a arendașilor către proprietarii terenului agricol și că acesta este de 0,9 lei/kg. El a arătat însă că, în acest an, producția a fost peste așteptări, iar prețul la produs este mai mic, de 0,6 lei/kg. Nechifor a spus că diferența între prețul actual de vânzare și cel estimat prin hotărârea CJ este de 50% și că a decis reașezarea prețului reglementat, ceea ce va determina și diminuarea impozitului datorat statului. „Valoarea de impozitare scade la 0,6 lei/kg de la 0,9 lei/kg”, a explicat președintele CJ Suceava care a menționat că un stat social are obligația să regleze valoarea impozitării în funcție de condițiile de piață.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: