PS Varlaam Ploieșteanul, Episcop-Vicar al Patriarhiei, și Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății, se află astăzi la Suceava

ISU „Bucovina” Suceava anunță pentru astăzi două evenimente importante. Este vorba de operaționalizarea Ambulanței de terapie intensivă tip C și sfințirea Bisericii Militare purtând hramul Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, situată vizavi de sediul inspectoratului.
 

Și-au anunțat prezența doctorul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății, Constantin Cătălin Chiper, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, colonelul Ion Burlui, inspector general IGSU (fost șef al structurii sucevene), precum și oficialități județene și locale. Primită de ISU Bucovina Suceava în urmă cu aproape un an, ambulanța echipată cu aparatură medicală de reanimare și terapie intensivă mobilă – tip C va deveni funcțională după operaționalizarea oficială de la ora 8. Colonelul Dan Hoffman, șeful interimar al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina”, ne-a declarat că, în urma demersurilor făcute, s-au găsit trei medici din Suceava și Iași care vor lucra pe această ambulanță. Ambulanța tip C, cu dotări de ultimă generație pentru intervenții de urgență cu grad ridicat de dificultate, este în dotarea ISU Suceava din noiembrie 2012, însă nu a putut fi folosită deoarece nu exista personal medical specializat. Într-un timp cât mai scurt, se speră cooptarea de personal suficient pentru ca ambulanța SMURD tip C, cu medic, să fie disponibilă 24 de ore din 24. În momentul de față, personalul de pe ambulanțele SMURD este format doar din paramedici cu pregătire în intervenții medicale de urgență. De remarcat că Primăria Suceava a pus la dispoziție un apartament pentru medicii de la Iași care vor lucra pe acest veritabil spital ambulant. Ceremonialul religios va începe la ora 9 și va fi oficiat de un sobor de preoți condus de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și PS Varlaam Ploieșteanul, Episcop-Vicar Patriarhal.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: