De Ziua cooperării europene din 21 septembrie

Ziua porților deschise la Muzeul de Științele Naturii

> Cu același prilej, la muzeu va fi deschisă expoziția „Muzee în aer liber. Suceava – Cernăuți”, în perioada 16-28 septembrie
 

În cadrul manifestărilor dedicate Zilei cooperării europene, Muzeul Bucovinei organizează expoziția „Muzee în aer liber. Suceava – Cernăuți”, ce va putea fi vizionată în perioada 16-28 septembrie. Expoziția prezintă imagini cu obiective de arhitectură tradițională din muzeele în aer liber din Suceava și Cernăuți. Pe 21 septembrie a.c. organizatorii vor distribui publicului vizitator materiale publicitar informative despre proiectele transfrontaliere implementate sau în curs de implementare. Tot în această zi va fi „Ziua porților deschise” la Muzeul de Științele Naturii, fiind organizate tururi de muzeu gratuite pentru vizitatori. Sărbătorită oficial la 21 septembrie, Ziua cooperării europene este dedicată realizărilor regiunilor și țărilor europene care colaborează la nivel transfrontalier. Pentru prima dată, anul acesta va fi celebrată în aceiași zi în toată Europa, atât în statele membre ale UE, cât și alte țări. „Această sărbătoare reprezintă o inițiativă europeană, aflată la a doua ediție și se realizează prin desfășurarea, în aceeași perioadă de timp, de activități dedicate publicului larg și, în mod special, comunităților din ariile eligibile ale programelor finanțate prin obiectivul «Cooperare Teritorială Europeană» și Instrumentul european de vecinătate și parteneriat”, au precizat reprezentanții Muzeului Bucovinei. Motto-ul celebrării în spiritul european al cooperării este „La granițe, ne dezvoltăm împreună: Să participăm!”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI