Și la Suceava

Proteste contra deschiderii exploatării de la Roșia Montană

Peste o sută de persoane din municipiul Suceava s-au alăturat, duminică, protestelor din țară împotriva începerii exploatării de minereuri aurifere de la Roșia Montană și au organizat un marș pe traseul Palatul Administrativ – Primărie și retur.
 

La protest au venit oameni de toate vârstele, dar cei mai mulți au fost tineri care s-au solidarizat prin rețelele de socializare și s-au organizat astfel încât să aibă pancarte și diverse alte materiale prin care să-și exprime dezacordul cu proiectul minier ce ar urma să fie pus în aplicare la Roșia Montană. Ei au mărșăluit fără să provoace incidente și s-au întors în fața Palatului Administrativ, unde au continuat mitingul și au scandat lozinci împotriva exploatării de la Roșia Montană prin care exprimau nevoia de solidaritate pentru oprirea acestui proiect, dar și că există interese corporatiste în zonă. Protestele se organizează în zeci de orașe din România și din străinătate față de proiectul legislativ adoptat de Guvernul Ponta și trimis la Parlament în vederea demarării exploatării aurului la Roșia Montană.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: