Pentru a distruge și a repara, viteze diferite

Stânga este cea care susține că toți oamenii sunt egali, în timp ce dreapta susține că nu se poate pune egalitate între toți indivizii, le-a spus, vineri, deputatul PSD Mihai Sturzu tinerilor social-democrați, în cadrul școlii politice organizate la Câmpulung Moldovenesc, sub sloganul „2013, liniștea dinaintea furtunii!?”
 

Parlamentarul social-democrat a prezentat avantajele impozitării progresive și a subliniat că este extrem de importantă distribuția corectă a banilor în societate. El a exemplificat cu o măsură de dreapta, cota unică, arătând că, atunci când a fost introdusă, doar 4% dintre români aveau salarii mari și le-au crescut veniturile, pentru 20% dintre contribuabili măsura nu a afectat semnificativ valoarea veniturilor, în timp ce veniturile au scăzut pentru 76% din populație. Sturzu a spus că impozitul progresiv se aplică în funcție de venituri și că cei care câștigă mai mult contribuie mai mult. El a arătat că ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, i-a explicat importanța distribuției corecte a banilor în societate și că este corect ca fiecare om care muncește să aibă bani să trăiască decent, iar cei care câștigă mai mult să poată să-și achiziționeze și produse de lux. Sturzu le-a mai spus că tăierea veniturilor, măsură asumată de Traian Băsescu, a dus ca societatea, la bază, să rămână fără bani, iar acest lucru a determinat o reacție în lanț cu efecte de la proprietarul de chioșc la directorul de bancă. „Asta a făcut Băsescu, a luat banii de la oamenii mulți și cu venituri puține. Avem șansa că oamenii care conduc acum țara au înțeles și au reîntregit salariile și pensiile” a spus deputatul social-democrat. El a avertizat însă că dreapta se coagulează și cei de dreapta se zbat să revină la putere. „Ați văzut-o pe Udrea în chiloți, iar MRU umblă prin țară cu pantalonii trași sus. Au început ceva și trebuie să ținem cont de ei” a spus Sturzu. El a remarcat că PSD a schimbat destinele unor județe sau orașe, subliniind că Robert Negoiță sau Olguța Vasilescu au câștigat funcția de primar, iar cel mai mare succes l-a avut Cătălin Nechifor, la Suceava, unde a candidat împotriva lui Gheorghe Flutur. Întrebat de un tânăr din sală cât mai durează până când oamenii de rând vor constata efectele bunei guvernări a USL, în condițiile în care se apropie alegerile europarlamentare și prezidențiale, Sturzu a răspuns că, din păcate, sunt viteze diferite între a distruge ceva și a repara ceea ce a fost distrus. „Dacă PDL a făcut prăpăd la guvernare, acum fiecare floare plantată se va vedea. Din păcate sunt viteze nedrepte. E ușor să faci rău, dar să repari durează mai mult” a declarat deputatul Mihai Sturzu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI