Pentru a distruge și a repara, viteze diferite

Stânga este cea care susține că toți oamenii sunt egali, în timp ce dreapta susține că nu se poate pune egalitate între toți indivizii, le-a spus, vineri, deputatul PSD Mihai Sturzu tinerilor social-democrați, în cadrul școlii politice organizate la Câmpulung Moldovenesc, sub sloganul „2013, liniștea dinaintea furtunii!?”
 

Parlamentarul social-democrat a prezentat avantajele impozitării progresive și a subliniat că este extrem de importantă distribuția corectă a banilor în societate. El a exemplificat cu o măsură de dreapta, cota unică, arătând că, atunci când a fost introdusă, doar 4% dintre români aveau salarii mari și le-au crescut veniturile, pentru 20% dintre contribuabili măsura nu a afectat semnificativ valoarea veniturilor, în timp ce veniturile au scăzut pentru 76% din populație. Sturzu a spus că impozitul progresiv se aplică în funcție de venituri și că cei care câștigă mai mult contribuie mai mult. El a arătat că ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, i-a explicat importanța distribuției corecte a banilor în societate și că este corect ca fiecare om care muncește să aibă bani să trăiască decent, iar cei care câștigă mai mult să poată să-și achiziționeze și produse de lux. Sturzu le-a mai spus că tăierea veniturilor, măsură asumată de Traian Băsescu, a dus ca societatea, la bază, să rămână fără bani, iar acest lucru a determinat o reacție în lanț cu efecte de la proprietarul de chioșc la directorul de bancă. „Asta a făcut Băsescu, a luat banii de la oamenii mulți și cu venituri puține. Avem șansa că oamenii care conduc acum țara au înțeles și au reîntregit salariile și pensiile” a spus deputatul social-democrat. El a avertizat însă că dreapta se coagulează și cei de dreapta se zbat să revină la putere. „Ați văzut-o pe Udrea în chiloți, iar MRU umblă prin țară cu pantalonii trași sus. Au început ceva și trebuie să ținem cont de ei” a spus Sturzu. El a remarcat că PSD a schimbat destinele unor județe sau orașe, subliniind că Robert Negoiță sau Olguța Vasilescu au câștigat funcția de primar, iar cel mai mare succes l-a avut Cătălin Nechifor, la Suceava, unde a candidat împotriva lui Gheorghe Flutur. Întrebat de un tânăr din sală cât mai durează până când oamenii de rând vor constata efectele bunei guvernări a USL, în condițiile în care se apropie alegerile europarlamentare și prezidențiale, Sturzu a răspuns că, din păcate, sunt viteze diferite între a distruge ceva și a repara ceea ce a fost distrus. „Dacă PDL a făcut prăpăd la guvernare, acum fiecare floare plantată se va vedea. Din păcate sunt viteze nedrepte. E ușor să faci rău, dar să repari durează mai mult” a declarat deputatul Mihai Sturzu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: