„Câți copii trebuie să mai moară…?”

Liderul liberalilor suceveni, deputatul Ștefan Alexandru Băișanu, a declarat ieri că se pronunță pentru eutanasierea tuturor câinilor fără stăpân care în termen de 14 zile nu sunt adoptați.
 

El a arătat, într-o conferință de presă, că familia sa are 11 câini, din care doar patru sunt de rasă, iar ceilalți sunt câini comuni, luați de pe stradă, ce au fost adoptați. Băișanu cere celor care iubesc cu adevărat animalele să le adopte și să aibă grijă de ele, dacă își pot permite. „Câți copii trebuie să mai moară pentru a adopta legi corecte, raționale?” s-a întrebat președintele PNL Suceava. Băișanu consideră că este aberant ca, într-o țară a Uniunii Europene, administrațiile locale și naționale și Legislativul să permită în continuare atrocități cum a fost moartea unui copil nevinovat, căzut victimă a ferocității câinilor fără stăpân. El a spus că, numai în județul Suceava, din 2010 și până în prezent, a crescut îngrijorător numărul persoanelor mușcate de câini fără stăpân și care au avut nevoie de îngrijiri medicale spitalicești, arătând că în 2010 au fost mușcați 352 de suceveni, în primele șase luni din 2013 au fost mușcați 459 de suceveni, 80% dintre aceștia fiind din municipiul Suceava. Băișanu a mai declarat că, pe lângă traumele suferite, costul pentru tratament cu ser antirabic este de 593,7 lei pentru fiecare pacient. „Avem de ales, iar la capătul alegerii trebuie să stea Constituția României care prevede dreptul la viață” a spus Băișanu care consideră că în România bunicii ar trebui să se poată plimba liniștiți cu nepoții. El a spus că vor trebui aplicate prevederile Legii 227/2002, privind gestionarea câinilor fără stăpân, care stabilește că, după 14 zile, un câine care nu a fost adoptat, poate fi eutanasiat. „Legea nu este respectată în urma activității ONG-urilor care fac în instanțe demersuri pentru salvarea cățeilor care apoi sunt lăsați liberi” a spus Băișanu. Președintele PNL Suceava a menționat că va solicita, în Parlament, înființarea unei comisii parlamentare de anchetă care să verifice activitatea ONG-urilor care se ocupă de câinii fără stăpân, urmând să se stabilească ce au făcut aceste asociații și fundații cu banii primiți de la bugetele locale, bugetul național sau din străinătate și randamentul cheltuirii acestor fonduri. „Am senzația că în spatele multor fundații și asociații de acest fel se ascund afaceri profitabile” a spus liderul liberal sucevean. El a mai anunțat că va iniția amendarea Legii 227/2002 prin introducerea unui articol privind înființarea Poliției animalelor, ca unitate finanțată de la buget și care să aibă sub supraveghere toate instituțiile care se ocupă și de gestionarea câinilor fără stăpân.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: