Alegeri pentru Colegiul Camerei Agricole

La alegerile ce se vor desfășura, duminică, în localitățile județului Suceava, pentru alegerea celor 25 de membri ai Colegiului Camerei Agricole, cea mai mare luptă electorală va fi între fermieri.
 

Cele 25 de locuri sunt împărțite pe diverse categorii, astfel: opt locuri pentru forme asociative, unde s-au înscris 15 candidaturi, două locuri pentru patronate, unde a fost înscrisă o candidatură, alte două locuri pentru sindicate, fiind înregistrate tot două candidaturi, două locuri pentru cooperative, fiind cinci candidaturi, un loc pentru ocoale silvice, fiind înscrisă o candidatură, un loc pentru instituții de învățământ, fiind o candidatură, iar un loc pentru colegiul medicilor veterinari, fiind înscrisă tot o candidatură. Pentru fermierii cu vârsta peste 35 de ani sunt patru locuri, aici fiind înscrise 25 de candidaturi, iar pentru fermierii cu vârsta sub 35 de ani sunt tot patru locuri, fiind înscrise 10 candidaturi. Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că, în vederea organizării și desfășurării alegerilor, la nivel județean, prin ordin al prefectului, s-a constituit Comitetul județean de inițiativă Suceava, format din maxim 11 membri, din care face parte și un reprezentant al Prefectului, și s-a stabilit localul secțiilor de votare. Procesul electoral se va desfășura, duminică, în fiecare localitate din județ între orele 8-18. La urne sunt așteptați 111.765 de electori, fiind tipărite 114.250 de buletine de vot. În județ sunt 113 secții de votare, iar electorii din comuna Poieni Solca votează în orașul Solca. Rezultatele alegerilor vor fi transmise celor zece circumscripții electorale care, la rândul lor, le vor trimite biroului electoral județean de pe lângă Direcția Agricolă. Camerele Agricole sunt constituite în urma alegerilor organizate la nivelul fiecărui județ, ca organizații neguvernamentale deschise, apolitice, fără scop patrimonial, cu personalitate juridică, cu statut de utilitate publică. Acestea sunt create în scopul promovării intereselor fermierilor, persoane fizice/juridice din agricultură, cu toate ramurile ei; promovării în rândul fermierilor a politicii agricole comune și a politicii României de susținere financiară a agriculturii; intensificării absorbției fondurilor europene în agricultură, cu toate ramurile ei și formării profesionale și consultanței care se acordă fermierilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: