Pentru manifestările dedicate celor 50 de ani de învățământ superior

USV a lansat deja invitațiile

Universitatea Suceava a lansat deja invitațiile de participare la manifestările dedicate împlinirii a 50 de ani de învățământ superior către foștii absolvenți, pentru a „rememora anii de studenție”.
 

Evenimentul se va desfășura în perioada 7-11 octombrie, după un program care va cuprinde conferințe, expoziții, lansări de carte, spectacole de teatru, muzică și dans, activități sportive și multe altele. Manifestările vor fi deschise oficial luni 7 octombrie, de la ora 9, în Auditoriumul „Joseph Schmidt”, când, sub genericul „După 50 de ani”, absolvenți din promoțiile anilor 1963-2013 se vor reuni la cursul festiv. De la ora 12, în holul din Corpul A al USV va fi vernisată o expoziție de fotografie, dedicată USV 50, cu imagini despre „oameni și locuri” precum și o „Galerie a rectorilor” care s-au aflat la conducerea instituției în acest răstimp. La ora 15, va fi deschisă o expoziție de pictură și lansată monografia USV, iar de la ora 16,30 se va inaugura Book-Cafe-ul USV, o cafenea în care studenții vor putea bea o cafea, cumpăra și citi cărți. Tot în acea zi, de la ora 17, în Auditorium se va desfășura Cenaclul USV intitulat „La Suceava în universitate”. Programul manifestărilor jubiliare va continua marți, 8 octombrie, cu conferințele USV, care vor avea loc și în celelalte zile, de la orele 9, 15 și 17, cu participarea unor absolvenți și alți invitați „de marcă”. La ora 17, tot marți, vor fi Galele USV, prilej cu care vor fi oferite diplome și medalii „celor mai valoroși suceveni”. Festivalul studențesc USV 50 se va desfășura miercuri, în sala Auditorium, de la ora 17, cuprinzând muzică, teatru și dans, și va fi urmat de la 20 de o „petrecere studențească” la care va cânta trupa „Zdob și Zdup”. În paralel cu acțiunile culturale ale zilei de miercuri, în balon și la sala de sport vor evolua „Cupele USV”, care vor cuprinde competiții de înot, fotbal, baschet, arte marțiale și vor culmina, la ora 17, cu Crosul USV 50. Printre celelalte activități programate în ziua de joi, vor avea loc un spectacol de teatru prezentat de trupa Fabulinus și o „agapă târzie”. Vineri 7 octombrie, de la ora 9, în Auditorium vor fi oferite alte distincții și medalii, va fi dezvelită placa aniversară, vor fi decernate titluri de Doctor Honoris Causa, iar de la ora 15 se va desfășura Consiliul Național al Rectorilor. Manifestările se vor încheia seara, cu concertul aniversar susținut de pianistul Bogdan Otta și Nordic Sonata.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: