Realitatea care mușcă dar nu mișcă

A trebuit să se mai îngroape un om (un omuleț de 4 ani…) mușcat de câini pentru a se mai dezgropa o dată subiectul câinilor vagabonzi din junglele noastre urbane; dar să nu uităm nici de vastele jungle rurale! Subiect redevenit în chip tragic „de actualitate” și despre care mai toată lumea are opinii, de la președinte și reprezentanți ai legiuitorilor, la edili, asociații de protecția câinilor și, mai la urmă, „omul de pe stradă”, tocmai bipedul aflat în situația de a-și împărți habitatul, teritoriile, cu patrupedul cel mai iubit de bipezi. Dar va ieși ceva de aici, în folosul bipezilor și poate chiar al iubiților patrupezi? Care doar ei (chiar și când latră, mușcă și fac moarte de om) sunt, de fapt, cei mai inocenți în toată chestiunea.
 

L.D. CLEMENT

Căci, altfel, de ani… mai mult decât o viață de câine, afacerea câinilor fără stăpân pare profitabilă pentru destul de mulți. De la cei care-i iubesc sau îi folosesc pentru ca mai apoi să se lepede de ei, la cei care mimează că aplică legea (atâta câtă e), cei care se prefac că intenționează să facă legi și hașceleuri, la cei care se spală periodic pe colți, clătindu-și gura (iar nouă urechile) cu povești despre cât de implicați sunt și cât îi costă implicarea asta (care de fapt pe noi ne costă!). Fie că sunt edili și edilași, fie că sunt iubitori de câini înregistrați la judecătorie, dar care își manifestă afecțiunea cu precădere cu bani publici, gudurându-se pe lângă administrații mari și mici să le creeze condiții să-și exercite iubirea. A mai murit un pui de om? Pare-se că e motivul picat la țanc ca boala să se facă mai lungă, mai complicată, mai scumpă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: