Primăria Suceava caută să identifice asociațiile și fundațiile care au făcut comerț cu mașini aduse din Occident

> Organizațiile neguvernamentale datorează 7% din „debitele istorice” către bugetul local, adică peste 3,5 milioane de lei
 

Primăria Suceava pune sub urmărire fundațiile și asociațiile din municipiul reședință de județ. Ion Lungu, șeful administrației locale, a anunțat, într-o conferință de presă, că acestea datorează 7% din debitele istorice către bugetul local, adică peste 3,5 milioane de lei. Cu datorii, în principal la taxa pe mijloacele de transport, figurează 219 de asemenea organizații neguvernamentale, multora dintre acestea pierzându-li-se urma. Astfel, în cazul a 50 de fundații și asociații, Primăria s-a adresat Tribunalului Suceava, în vederea identificării persoanelor care le conduc sau care au atribuții decizionale, pentru a se îndrepta împotriva lor. „Multe din acestea sunt din perioada de glorie, în care se aduceau mașini din Occident, iar sub masca acestor fundații și asociații se făceau fel de fel de acte de comerț. Din păcate, astăzi ele nu mai există. Deși figurează cu o adresă în evidențele noastre, somațiile de plată se întorc la Primărie” arată Ion Lungu. De la 1 septembrie, Primăria Suceava a dublat numărul lucrătorilor Serviciului „Executări silite”, în cadrul acestuia activând, în prezent, 20 de angajați. Suplimentarea s-a făcut prin redistribuire între compartimente, cei mai mulți dintre „recuperatori” având studii juridice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: