Pe fondul nemulțumirii producătorilor

O nouă piață angro între Suceava și Moara

Anul viitor, comercianții suceveni de legume și fructe ar putea avea la dispoziție o piață angro mai generoasă, cel puțin din punct de vedere al suprafeței.
 

Anunțul este făcut de Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, care precizează că a luat legătura cu oficialitățile din comuna vecină, Moara, administrația locală în cauză manifestându-și disponibilitatea de a aloca, în acest sens, o suprafață de 2 hectare de teren. Inițiativa ar urma să se concretizeze printr-un proiect comun, promovat în cadrul Asociației Zona Metropolitană Suceava, din care ambele localități fac parte. „Am discutat cu domnul primar de la Moara, care este dispus ca Primăria să contribuie cu 2 hectare de teren, aflat la intrarea în municipiul Suceava, astfel încât să amenajăm un angro mai mare” a subliniat Lungu. Demersul survine recentului protest al comercianților din Piața angro din cartierul Burdujeni, aceștia reclamând la Primăria Suceava că nu sunt lăsați să-și vândă marfa pe străzile și trotuarele din exteriorul acesteia. Actuala amenajare se întinde pe doar câteva zeci de ari, neavând capacitatea de a oferi spații pentru producătorii și comercianții din întreg județul, precum și pentru cei din alte județe. Pe de altă parte, Lungu recunoaște că ei trebuie încurajați, întrucât aceștia aduc venituri la bugetul local. „Mi-am exprimat toată disponibilitatea să îi ascult, deși mulți dintre ei nu sunt din municipiul Suceava. Noi putem satisface solicitările în limita spațiilor existente, societățile comerciale care au activitate în preajmă reclamând că respectivii comercianți le blochează căile de acces” a precizat primarul Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: