oKilă peste tot

Despre S.R.I., S.A.I.B. și torționari

O mare veste a dat peste cap presa mondenă din țărișoara noastră dragă. Nepoata lui Băse’ nu se va numi Sofia Raisa Ionescu, ci Sofia Anisa Ionescu-Băsescu.
 

Adică, după abreviere, în loc de S.R.I., va fi S.A.I.B.. S.R.I.-ul știe toată lumea ce înseamnă ca siglă încetățenită așa că voi încerca să traduc, după imaginația mea, cum ar putea fi interpretat S.A.I.B.: Serviciul Afacerilor Interne ale lui Băsescu, zic eu. Și pentru că sunt ale lui, mă opresc aici cu speculațiile. Practic, astăzi vreau să salut marea victorie a democrației și justiției de pe plaiurile mioritice. A fost pus sub învinuire un fost torționar din perioada 1956-1963 de la Penitenciarul Râmnicu Sărat. Acuzația? Genocid. Nici nu vă închipuiți ce satisfacție simt când un „ghijoc” de aproape 90 de ani, care a profitat de o mulțime de facilități și de pensie de aia „grețoasă” și înainte și după ’89, este pus în rând cu Ceaușescu (ăla ce a fost împușcat într-o zi de Crăciun împreună cu consoarta). Și care mai are vreo două pârțuri și „închină steagul”, așa că e posibil să prindă condamnarea post-mortem. În schimb nu mai interesează pe nimeni cine a instrumentat și regizat, pe bune, „circul horror” din decembrie 1989 sau „mineriada” din ’91. Probabil, adevărul se va afla în aceste cazuri, dacă se va afla, „într-un trist și departe târziu”. Când numărul celor care au trăit vremurile se va reduce la unu, precum în cazul deținuților politici de la Râmnicu Sărat, sau totul va deveni o simplă poveste pentru un număr redus de indivizi dornici să afle istoria modernă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: