oKilă peste tot

Utopie după utopie pentru o nouă Românie

Nu știu cum se face că guvernanții noștri o tot dau în bălării în ultima vreme. Spre exemplu, recenta găselniță legată de învățământ.
 

Cică juniorii care dau „bacul” nu-s îndeajuns de bine supravegheați cu sistemul de camere video că, cică, nu ține figura cu… „filmul mut”. Așa că s-au gândit că trebuie și sistem audio care să surprindă foșnitul colilor de hârtie, scârțâitul pixului sau când mai înjură unul printre dinți. Măsură care va fi pusă în practică începând de anul viitor. Alți bani, altă distracție. Mai ales când cei de la minister se dau de ceasul morții că nu sunt fonduri suficiente pentru rechizite și manuale, pentru utilitățile multor instituții de învățământ și chiar pentru niște salarii decente pentru cadrele didactice. Iar ca să nu rămână această măsură cu rangul de „ultima utopie posibilă în contemporaneitate” s-a stabilit ca „mascații” (adică băieții ăia cu cagule de la „intervenție rapidă”) să nu-și arate fața, dar să poarte… ecusoane. Pe care să scrie ce? Eventual numele, prenumele, adresa și CNP-ul. Și, de ce nu, să aibă imprimată și o fotografie „tip buletin”, dar cu bandă neagră pe ochi. Mai lăsați-ne, domnilor, cu ideile astea crețe, că ne ia și pe noi cu bolunzeală! Sau chiar vreți să demonstrați că, într-adevăr, România este „țara tuturor posibilităților” mai ales când este vorba despre măsuri utopice sau, mai pe românește, de gogomănii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: