Consilierul economic al Ambasadei Germaniei, Sebastian Gromig, primit de primarul Ion Lungu

> În relațiile cu partea germană, există deja un exemplu de bune practici, Ministerul Mediului din Germania susținând, cu 1 milion de euro, întocmirea aplicației Programului ISPA din Suceava
 

Vineri, Sebastian Gromig, șeful Secției economice și comerciale a Ambasadei Republicii Federale Germania la București, va fi primit, la solicitarea oficialului german, de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Șeful administrației sucevene a declarat că întrevederea se va axa pe subiecte cu tematică economică, identificate urmând a fi posibilități de colaborare pe această linie. „Subiectele care vor fi discutate se referă la partea economică, proiectele orașului Suceava, oportunități pentru investitori și interese de colaborare cu Germania” a evidențiat primarul. Lungu a declarat că va prezenta oaspetelui proiectul de realizare a parcului industrial din Lunca Sucevei și că îi va invita pe potențialii oameni de afaceri germani să facă investiții în viitorul obiectiv. Edilul șef va lansa și invitația perfectării unui parteneriat public privat pentru realizarea complexului sportiv al urbei capitală de județ. Primarul spune că, în relațiile cu partea germană, există deja un exemplu de bune practici, în 2005, Ministerul Mediului din Republica Federală Germană susținând, cu o sumă nerambursabilă de 1 milion de euro, întocmirea aplicației din cadrul Programului ISPA de reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă, a celor de canalizare și a stației de tratare-epurare a apelor uzate din municipiul Suceava. „Până la finele anului vom stabili facilitățile acordate investitorilor în noul parc industrial, prioritar fiind și un parteneriat pentru realizarea stadionului, sălii polivalente și bazinelor olimpice de la intrarea în oraș, dinspre Fălticeni. Sper ca – la fel ca și altă dată – să putem găsi investitori, precum și sprijin de la Ambasada Germaniei la București” a precizat Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI