Peste 260 de suspendări de la plata indemnizației pentru îngrijirea copilului

Peste 250 de proaspăt părinți din județul Suceava, beneficiari ai indemnizației pentru creșterea copilului, au rămas, în acest an, fără sprijinul financiar specific acordat de la bugetul asigurărilor sociale.
 

Din cauză că nu și-au onorat obligațiile fiscale către bugetele locale, beneficiarilor în cauză li s-a suspendat temporar dreptul la indemnizație. Conform responsabililor Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Suceava, reluarea plății se face doar dacă persoanele în drept își achită impozitele și taxele în interiorul termenului legal de 6 luni. „În urma neachitării obligațiilor către bugetele locale, în acest an au fost suspendați de la plată 264 de beneficiari ai indemnizației. Întrucât, pe parcurs, 231 dintre aceștia și-au achitat taxele și impozitele datorate, pentru ei plata drepturilor cuvenite pentru creșterea și îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani a fost reluată” a declarat Florentina Rusu, purtător de cuvânt al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială. Potrivit responsabilului AJPIS, dacă restul beneficiarilor, în număr de 15, își vor stinge obligațiile până la finele acestei luni, plata indemnizației se va relua cu data întreruperii acestora, respectiv cu 1 aprilie 2013. „În caz contrar, plata se va relua după momentul achitării taxelor, respectiv după 31 august”, a conchis Florentina Rusu. În județul Suceava sunt în evidențe 3.550 de femei și 925 de bărbați beneficiari ai indemnizației pentru creșterea copilului până la vârstă de 2 ani, respectiv ai celui cu handicap, până la vârsta de 3 ani. De precizat este că suspendarea de la plata indemnizației intervine doar pentru obligațiile către bugetele locale, aferente bunurilor impozabile ale soțului sau soției. Persoana debitoare are obligația ca, odată plătite impozitele și taxele cu pricina, să prezinte dovada achitării acestora, astfel încât, ulterior, să fie repusă în drepturi. În situația în care termenul de 6 luni pentru plata datoriilor respective nu este respectat, dreptul la indemnizația pentru creșterea copilului încetează. Pentru a se relua plata, persoana îndreptățită poate depune un nou dosar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: