Nici bacalaureatul de toamnă nu a scăpat de tentative de fraudă

> Doi candidați au fost eliminați din centrele de examen de la CN „Dragoș Vodă” din Câmpulung și Colegiul de Artă Suceava
Nici în sesiunea de toamnă a bacalaureatului nu au lipsit tentativele de fraudă la prima probă scrisă, cea la română, doi candidați fiind eliminați pentru că au vrut să copieze. Ei au fost dați afară din centrele de examen aflate la CN „Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc și cel de la Colegiul de Artă Suceava, unul fiind absolvent al Seminarului Teologic „Mitropolit Dosoftei” Suceava, celălalt, al colegiului câmpulungean menționat. La această probă au absentat 357 dintre cei 1.720 de absolvenți suceveni de liceu, 84 lipsind de la centrul organizat la Colegiul Tehnic Rădăuți, 57 de la centrul organizat la CT „Petru Mușat” Suceava, 48 de la CT „Al. I. Cuza” și 40 de la Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuți.
 

Candidații la această probă au avut de rezolvat varianta de subiecte cu numărul opt la proba scrisă la limba și literatura română susținută ieri. La primul subiect ei au avut de analizat un fragment din nuvela „Budulea Taichii” de Ioan Slavici, având de rezolvat mai multe cerințe vizând cunoștințe de vocabular, limbă română și gramatică. Pe 28 august urmează proba obligatorie a profilului, unde sunt așteptați 1.866 de absolvenți, la disciplinele istorie sau matematică. Ei vor fi examinați, așadar, fie la istorie, fie la matematică. La ultima probă scrisă, la alegere a profilului și specializării, s-au înscris 1.645 de candidați suceveni. Primele rezultate vor fi afișate în data de 2 septembrie, iar în aceeași zi vor fi depuse contestațiile. Pe 5 septembrie vor fi făcute publice rezultatele finale. Toți candidații admiși la probele de competențe într-o limbă modernă sunt doar de nivelul „începător” La probele de evaluare a competențelor, desfășurate săptămâna trecută, toți candidații prezenți au fost admiși, chiar dacă nu la nivelul așteptat. La proba de evaluare a competențelor de limba engleză, unde au lipsit 143 de candidați, 2082 au promovat cu calificativul „începător”, cu note cuprinse între 5 și 5,99. La franceză, unde s-au înscris 461 de absolvenți de liceu și s-au prezentat 427, 425 au promovat, fiind considerați cu toții „începători”. Tot la acest nivel au promovat și cei 6 candidați înscriși la germană, ca și cei doi candidați de la rusă. La proba de competențe digitale, unde s-au înscris 2694 de candidați și s-au prezentat 2540, 496 sunt începători, 1029 de nivel mediu, 641 experimentați, iar 641 avansați, dintre care 22 cu note între 9 și 10. Reamintim că la proba de competențe la limba română, din cei 2695 de candidați înscriși în sesiunea de toamnă a bacalaureatului au lipsit 152, promovând proba 2543. Cei mai mulți dintre candidați – 1103 sunt de nivel avansat, fiind notați între 7 și 7,99, iar 758 au demonstrat că sunt experimentați, având note între 8 și 9. Alți 679 sunt de nivel mediu. În această sesiune s-au înscris și 3 candidați la proba de evaluare a competențelor de limbă maternă ucraineană, unul având proba echivalată din sesiunea trecută, iar ceilalți doi nu s-au prezentat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: