50 de camioane de biomasă pe zi, pentru aprovizionarea noii centrale de termoficare a Sucevei

> Tariful la energia termică produsă de Bioenergy, pe biomasă, va fi de 250 lei/gigacalorie, la cei 116 lei la gardul centralei adăugându-se tariful pentru transport și distribuire, precum și TVA
 

De la începutul săptămânii viitoare, demarează constituirea stocurilor de biomasă pentru funcționarea, în sezonul rece 2013-2014, a noii centrale în cogenerare de înaltă eficiență din Lunca Sucevei, construită de Bioenergy Suceava, subsidiară a Adrem Invest București. Depozitul are, potrivit primarului Sucevei, Ion Lungu, 6000 mp, zilnic, pe platforma asfaltată urmând a fi descărcate câte 50 de camioane de mare tonaj. „Se va trece la aprovizionarea cu biomasă a noii centrale, în hala de depozitare urmând a intra 50 de camioane de gabarit mare. În măsura în care va fi nevoie, ne vom putea extinde cu această bază de depozitare, pentru că trebuie să avem cât mai multă biomasă în curte, aprovizionarea pe timp de iarnă putând fi afectată de condițiile meteorologice” arată Lungu. Șeful municipalității precizează că, în ședința Consiliului Local din 29 august, va fi supus dezbaterii și aprobării noul tarif la energia termică livrată populației. Astfel, consumatorii casnici ar urma să achite, de la 1 septembrie, 250 de lei pentru fiecare gigacalorie produsă pe gaze naturale, în CAF, față de 185 de lei pe gigacalorie, în prezent, creșterea fiind de 35%. Edilul-șef informează că acest nivel va fi păstrat și pentru energia termică produsă de Bioener-gy, pe biomasă, la cei 116 lei pe gigacalorie la gardul centralei adăugându-se tariful pentru transport și distribuire, precum și TVA. „Tariful va fi plătit o sigură dată de populație, și nu de două ori, ca până acum. Populația plătea o dată direct, din propriile buzunare, iar diferența, indirect, prin Consiliul Local, din bani publici, adică din taxe și impozite” a evidențiat primarul. Ion Lungu a ținut să precizeze că diriginții de pe șantierul din Lunca Sucevei au dat asigurări că noua centrală de termoficare va fi pusă în funcțiune la termenul asumat, respectiv pe 9 noiembrie 2013. În prima decadă a lunii septembrie, responsabilii din proiect se vor afla la Suceava, pentru a prezenta un grafic concret al execuției.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI