Festivalul Medieval de la Suceava, la final

„O reușită din toate punctele de vedere”

> 16.772 de spectatori au fost prezenți la ediția a VII-a a manifestării, dintre care 15.000 și-au plătit intrarea > Muzeul Bucovinei a încasat aproape 50.000 lei în 4 zile de festival
 

Numărul spectatorilor prezenți la ediția a VII-a a Festivalului Medieval de la Suceava – 16.772 – a depășit cu mult atât așteptările de anul acesta ale organizatorilor, cât și numărul de anul trecut. Potrivit informațiilor transmise de directorul Muzeului Bucovinei, Emil Constantin Ursu, la manifestare au participat 8235 de adulți și 6545 copii, care au intrat la Cetate sau la Muzeul Satului Bucovinean, ceea ce înseamnă că aproape 15.000 de persoane și-au plătit biletul de intrare. Alte 1992 de persoane au intrat pe bază de invitație. La această a VII-a ediție, Muzeul Bucovinei a avut încasări de 49.056,5 lei, care înseamnă aproape 500 de milioane lei vechi. Și trebuie ținut cont că valoarea taxelor de intrare percepute a scăzut la jumătate anul acesta. „Muzeul Bucovinei mulțumește tuturor participanților, mass-media, sponsorilor și nu în ultimul rând publicului care a fost prezent la cea de-a VII-a ediție a Festivalului de Artă Medievală «Ștefan cel Mare» Suceava, o manifestare unică în peisajul evenimentelor culturale din Moldova. La final, putem afirma că acest eveniment a fost o reușită din toate punctele de vedere, participanții și invitații noștri rămânând cu o impresie plăcută privind amploarea și buna organizare a festivalului desfășurat în perioada 14-18 august 2013” a declarat ieri directorul Muzeului Bucovinei. Lipsa toaletelor și a spațiului, neajunsuri ale manifestării La capitolul „neajunsuri”, directorul Ursu a punctat lipsa toaletelor și a spațiului de desfășurare a spectacolelor, chiar dacă acesta din urmă a fost mai generos față de anul trecut, fiind încheiate o parte din lucrările de reabilitare a Cetății. El a precizat că, pentru a lărgi accesul publicului, spectacolele cu foc au fost mutate în șanțul de apărare. Emil Ursu a apreciat că de cel mai mare succes s-au bucurat spectacolul neregizat de luptă, necuprins în programul oficial, care a adus toți artiștii în șanțul de apărare, turnirul și spectacolele cu foc, apoi cataligele și bufonii. La acestea, trebuie adăugat succesul de care s-a bucurat parada cu făclii a Festivalului Medieval 2013, de joi seară, care s-a dovedit a fi unul din cele mai așteptate și strălucitoare momente ale manifestării, sucevenii fiind prezenți în număr mare pe întreg traseul, început în Obcine și sfârșit la Cetatea de Scaun. „Suntem mulțumiți din punctul nostru de vedere, festivalul are succes pentru că publicul larg știe de-acum la ce să se aștepte” a mai spus directorul Muzeului Bucovinei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI