Primăria Suceava are de restituit 600 ha de teren de sub fosta zonă industrială Burdujeni

> „În măsura în care nu vom primi suprafețe de la ADS, Stațiunea de Cercetări și Direcția Silvică, șansele de a despăgubi cetățenii sunt reduse” a explicat primarul Ion Lungu
 

La Primăria municipiului Suceava sunt înregistrate aproximativ 600 de cereri de restituire a terenurilor care fac obiectul Legii nr. 165/ 2013, majoritatea vizând suprafețe aflate sub fosta zonă industrială din Lunca Sucevei. Primarul Ion Lungu a anunțat că a fost constituită comisia de inventariere prevăzută de actul normativ amintit și că, pe acest fond, o preocupare o constituite și preluarea unei suprafețe din parcul dendrologic Șipote, aflat în administrarea Ocolului Silvic Pătrăuți. „Știm care sunt solicitările făcute, iar pentru a despăgubi oamenii care au avut teren sub fosta zonă industrială ne trebuie circa 600 de hectare. De asemenea, continuă să ne preocupe acea problemă cu transferul unei părți din parcul dendrologic Șipote și vom face eforturi în acest sens. Vrem să vedem măsura în care putem beneficia de modificările preconizate ale Codului silvic, astfel încât să putem prelua o parte din suprafețele de acolo” arată Lungu. Edilul-șef precizează că șansele de a se face restituirea în natură sunt reduse, speranța stând în suprafețele care ar putea fi puse la dispoziție de Agenția Domeniilor Statului, Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă și Direcția Silvică. „Sper să primim niște terenuri de la ADS și de la Stațiunea de Cercetări Agricole, întrucât municipalitatea are deficit. Vom face așa cu prevede legea, prin comisia de inventariere, iar datele le vom prezenta la Prefectură. Însă, în măsura în care nu vom primi suprafețe de la ADS, Stațiunea de Cercetări și Direcția Silvică, șansele de a despăgubi cetățenii sunt reduse” a explicat Ion Lungu. Comisia locală de inventariere din cadrul Legii nr. 165/2013 este compusă din primarul Ion Lungu, secretarul municipiului, Ion Ciutac, reprezentații Prefecturii, Marian Șlincu, Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Nicolae Crăciunescu, Agenției Domeniilor Statului, Gheorghe Ciubotaru, Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Pomicolă, Gheorghe Beldiman, Ocolului Silvic Pătrăuți, Gheorghe Anton, și din Mihai Andronic, specialist topografic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: