La Olimpiada internațională de astronomie și astrofizică din Grecia

Fălticeneanca Iustina Crăciun a obținut două medalii de aur

> Ediția 2014 a olimpiadei se va desfășura în România, la Suceava
Lotul olimpic al României s-a întors victorios de la Olimpiada internațională de astronomie și astrofizică ce a avut loc în perioada 27 iulie – 5 august, la Volos, în Grecia. Bilanțul rezultatelor elevilor români este trei medalii de aur, două medalii de argint și una de bronz. Printre participanții la această competiție internațională se află și fălticeneanca Iustina Crăciun, elevă la Colegiul Internațional de Informatică din București și membră a Cercului de astronomie de la Palatul Copiilor Suceava, coordonat de prof. dr. Petru Crăciun. Iustina a obținut două medalii de aur, una în clasamentul individual și una pentru cele mai bune și mai complete rezolvări de probleme pentru creativitate și inventivitate.
 

Iustina Crăciun

Medaliile de argint au fost câștigate de Andrei Cuceu de la Liceul Internațional de Informatică București și de Paul Draghiș de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, iar bronzul i-a revenit Cătălinei Mirițescu de la Liceul Internațional de Informatică București. Câștigătorul absolut al Olimpiadei internaționale de astronomie și astrofizică este tot un elev român, Denis Turcu, de la Liceul Internațional de Informatică București. Totodată, românii au făcut cunoscut filmul de prezentare pentru Olimpiada internațională de astronomie și astrofizică ce va avea loc în 2014, la Suceava. Lotul olimpic al României a fost pregătit și coordonat de prof. dr. Petru Crăciun, inspector al IȘJ Suceava, și Sorin Trocaru, inspector general în Ministerul Educației. Observatori în cadrul olimpiadei au fost profesorii suceveni Geta Crăciun și Victor Șutac.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI