Primăriile sucevene au depășit riscul insolvenței și blocării conturilor

> În acest an, alocările financiare au crescut cu 4%, o parte din creșterea economică urmând a fi destinată, din toamnă, echilibrării bugetelor locale, arată șeful CJ, Cătălin Nechifor
Administrațiile locale din județul Suceava au depășit riscurile la care erau expuse cele 114 de unității administrativ-teritoriale nefiind sub spectrul amenințării cu insolvența sau blocarea conturilor, a reliefat într-o conferință de presă, președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor. „Până în acest moment nu avem sincope majore, activitatea la nivelul administrației publice locale nefiind supusă unor situații de risc. Deci, nu avem primării în insolvență sau care să aibă conturile blocate. Însă, dacă vor apărea asemenea situații, avem posibilitatea să ne adresăm Guvernului, iar din Fondul de rezervă al primului ministru, se va regla acest lucru”, subliniază șeful executivului județean.
 

Cătălin Nechifor

Nechifor subliniază că, în comparație cu anul 2012, în acest an alocările financiare pentru unitățile administrativ-teritoriale ale județului Suceava au crescut cu 4%, președintele Consiliului Județean fiind convins că, în toamnă, resursele financiare vor fi mai consistente, întrucât, „până acum semnele sunt bune”. În calitate de fost membru al comisiilor de buget ale Camerei Deputaților și Parlamentului European, Cătălin Nechifor opinează că, anul acesta, România va înregistra o creștere economică „sănătoasă” de circa 2%, o parte din aceasta urmând a fi întoarsă către teritoriu, pentru echilibrarea bugetelor locale. Președintele Consiliului Județean Suceava precizează, de asemenea, că așteaptă un ordin comun al Ministerului Educației Naționale și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, astfel încât o parte din investițiile școlare în derulare să primească un plus de finanțare. „Aceasta se va face în funcție de prioritățile regăsite pe plan județean. Aștept comunicarea cu cele două ministere, iar în momentul în care procedurile vor fi rezolvate, vor veni transferurile bănești, în așa fel încât să putem facem lucrările respective”, arată șeful executivului județean sucevean, accentuând că, în perspectiva noului an școlar, urgența este alocarea de bani pentru școlile aflate în reabilitare. Cătălin Nechifor mai subliniază că, după recenta rectificare a bugetului de stat, care a însemnat suplimentarea bugetelor Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerului Sănătății și „în limita acestora” s-au disponibilizat resursele financiare pentru acoperirea nevoilor în cauză.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI