Angajații Camerei Agricole își iau salariile după 4 luni de așteptare

După luni întregi de așteptare, angajații Camerei Agricole a județului Suceava își vor lua salariile restante. Aceasta după ce consilierii județeni au aprobat ieri, în ședință extraordinară, o rectificare a bugetului județean pe anul 2013.
 

„Hotărârea Consiliului Județean este transmisă către Prefectură și Direcția Finanțelor Publice, urmând ca, după aceasta, să se facă transferul de bani, iar cel mai târziu luni, după procedura de transfer prin Trezorerie, banii vor fi virați în conturi, astfel încât salariații să recupereze ceea ce nu au încasat timp de câteva luni și să-și poată face un concediu decent” a declarat Nechifor, adăugând că fondurile sunt disponibile și pentru perioada următoare, eliminându-se sincopele în finanțare. De menționat este că, la aprobarea bugetului de stat pe anul în curs, din bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru finanțarea Camerei Agricole a județului Suceava au fost prevăzute fonduri de 300.000 de lei, disponibilități care au acoperit doar necesarul de salarizare pentru trimestrul întâi al anului. Printr-o adresă de luna trecută, Ministerul Agriculturii a majorat cu 494.000 de lei subvențiile destinate acestei structuri, bani care acoperă achitarea drepturilor salariale până la finele lunii iunie. Pentru luna iulie și funcționarea în trimestrul al treilea, Camera Agricolă este nevoită să-și sporească veniturile proprii cu 34.600 de lei. Potrivit șefului administrației județene, Cătălin Nechifor, Camera Agricolă va trece printr-un un proces de transformare, deja fiind declanșată procedura alegerii celor 25 de membri care, din punct de vedere tehnic, vor coordona noua structură. Aceasta va fi una de tip organizație neguvernamentală, finanțată din venituri proprii, dar și prin atragerea de fonduri europene. Camera Agricolă va fi condusă de un președinte, vicepreședinte și secretar, încheierea procesului de alegeri fiind prevăzută pentru data de 9 august. Camera Agricolă a județului Suceava a luat ființă în anul 2011 prin reorganizarea Oficiului Județean de Consultanță Agricolă Suceava și funcționează ca structură cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Județean Suceava. În prezent, Camera Agricolă are ca obiect de activitate coordonarea activității în domeniul consultanței agricole, finanțarea fiind asigurată din venituri proprii și subvenții de la bugetul de stat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: