Inspectorii de muncă suceveni amendează câteva școli de șoferi

O serie întreagă de deficiențe au depistat, la școlile de șoferi, lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, în cadrul unei acțiuni desfășurate la nivel național, anunță inspectorul-șef Romeo Butnariu.
 

Inspectorii de muncă suceveni au controlat 19 agenți economici cu activitate în domeniu, în urma verificărilor fiind aplicate 10 sancțiuni contravenționale. Valoarea amenzilor date a însumat 6.000 lei, sancțiunile survenind unei campanii privind respectarea prevederilor legale referitoare la încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, timpul de muncă și de odihnă de către școlile de conducere pentru profesorii de legislație auto și instructorii auto. Conform lui Romeo Butnariu, deficiențele constatate în domeniul relațiilor de muncă sunt legate, în principal, de încălcarea normelor legale privind acordarea repausului săptămânal și remunerarea muncii suplimentare. Campania și-a mai propus, printre altele, identificarea angajatorilor care folosesc personal fără forme legale de angajare; creșterea gradului de conștientizarea a angajatorilor și a angajaților în ceea ce privește respectarea legislație pe linia relațiilor de muncă, cât și diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor specifice.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI