Bani puțini pentru revizia anuală de la Termica

> Luni se sistează livrarea apei calde, întreruperea fiind necesară pentru asigurarea condițiilor tehnice de livrare a căldurii în următorul sezon rece
 

De luni, până la sfârșitul lui august, sucevenii nu vor avea apă caldă, întreruperea fiind motivată prin efectuarea reviziilor anuale. Societatea comercială Termica va face, însă, doar lucrările de reparații absolut necesare, cauza fiind bugetul redus de care dispune unitatea aflată, actualmente, în procedură de insolvență. Potrivit directorului de termoficare Nicolae Funzaru, între 5 și 29 august urmează a fi derulate intervenții de reabilitare pe 400 de metri liniari de rețele, la care s-au înregistrat probleme de funcționare pe durata iernii trecute. De asemenea, 32 de lucrări sunt programate la sursele de producere a energiei termice, respectiv la cazanele de abur fierbinte, pompe și izolații. Directorul de termoficare a declarat că valoarea totală a investițiilor este de 150 de mii de lei, fără manoperă. Nicolae Funzaru a precizat că întreruperea apei calde, timp de aproape o lună, „este necesară” pentru asigurarea condițiilor tehnice de livrare a căldurii în următorul sezon rece, cât și pentru funcționarea „fără sincope” a instalațiilor, până la darea în folosință a noii centrale de cogenerare a Adrem Invest. Obiectivul din Lunca Sucevei, de lângă CET, are ca termen de finalizare data de 9 noiembrie, însă, dacă situația o va impune, conducerea Primăriei a solicitat Termica să fie pregătită să furnizeze agent termic încă din octombrie, când vine frigul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: