Modelul

Până cu puțin timp în urmă, media britanică transmitea (iar cea din Europa și din lume prelua) subiecte în relație cu emoțiile generate de așteptarea ivirii pe lume al celui care și la București a fost numit „bebelușul regal”. Subiectul era relevant prin aceea că, în fond, se referea la una (inclusiv prin istorie și tradiție) dintre cele mai puternice țări ale Europei, la una dintre monarhiile cele mai vechi, iar abia apoi la cel care se numește George Alexander Louis, peste câteva decenii – foarte posibil – rege în palatul Buckingham.
 

L.D. CLEMENT

Însă pe când abia începea să se dezvolte subiectul de pe Tamisa, iar soarele verii să încălzească, la B1Tv (se putea altundeva?), președintele românilor scăpăra chibritul unui subiect oarecum similar, ce apoi avea să aprindă și să țină arzând o parte a mediei de pe Dâmbovița: „nepoțica prezidențială”. Din perspectiva celor care elaborează subiectul și transmit deja zilnic emoții, probabil că acesta este suficient de relevant întrucât, de la Ceaușescu la Băsescu, avem o republică încă tânără, ce trebuie consolidată. Inclusiv, poate, și din perspectiva „tradiției” sale de a funcționa după modele domnești, îndelung exersate în țări românești: șefi cu ghioagă autoritară, supuși preaplecați și prințișori pregătiți din vreme pentru domnie. Deocamdată, așadar, diferența dintre Tamisa și Dâmbovița este că nu europarlamentara Eba va avea o fiică, ci că președintele Băsescu va avea o nepoată. Și țara, să înțelegem!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: