Caravana filmelor a trecut prin Fălticeni

După Buzău, Timișoara, Oradea, Bistrița și Cluj-Napoca, Caravana TIFF s-a oprit, în perioada 27-28 iulie, în piața Nada Florilor din Fălticeni.
 

În fiecare seară, de la ora 22, cinefilii au avut ocazia să vadă gratuit două dintre filmele de succes prezentate la TIFF 2013. Evenimentul a fost pregătit, reamintim, de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul TIFF, împreună cu organizatorii festivalurilor de film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul, Odesa și Reelport. Prin proiectul „Caravana filmelor” sunt aduse în atenția publicului cele mai bune filme de succes din țările UE și cele non-UE prezentate la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). „Publicul din Fălticeni a răspuns cu mare entuziasm inițiativei noastre de a aduce în cadrul Caravanei filmelor TIFF/Operation Kino o selecție a celor mai apreciate filme românești și europene ale anului. Peste 1100 de spectatori au participat la proiecțiile organizate în piața Nada Florilor, din perioada 27-28 iulie. Cu sprijinul Primăriei Fălticeni, Caravana filmelor TIFF își propune să devină un eveniment periodic, așteptat de public, un reper în viața culturală estivală a orașului. Reacția spectatorilor, dar și a presei locale și naționale față de proiectul nostru ne determină să continuăm eforturile pentru organizarea Caravanei filmelor TIFF/Operation Kino și în anii următori și să dezvoltăm acest concept de accesibilizare a cinematografului, proiecțiile în aer liber fiind o excelentă ocazie de a promova valorile importante ale filmului românesc și european. Credem în efectul educativ al unor proiecte de anvergură derulate cu sprijinul autorităților publice receptive și deschise către astfel de inițiative și ne exprimăm speranța ca, prin parteneriatele viitoare, să putem continua toate proiectele inițiate de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, inclusiv Caravana filmelor TIFF/Operation Kino” a declarat Tudor Giurgiu, președintele Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc. La Fălticeni, a fost prezentată comedia „Funeralii fericite” (2013) regizată de Horațiu Mălăele, și filmul „Condamnat la viață”, în regia lui Bogdan Dreyer; o tragicomedie adaptată după nuvela „Moartea lui Ipu”, de Titus Popovici, având în distribuție doi „grei” ai filmului mondial, Gérard Depardieu și Harvey Keitel. Cea de-a IV-a ediție a Caravanei filmelor TIFF are loc în 13 orașe din România, urbea de pe Șomuz fiind inclusă în circuitul caravanei și anul trecut, cu premiera de gală a filmului „Despre oameni și melci”, la care au participat regizorul Tudor Giurgiu și actorii Ovidiu Crișan și Cătălin Cucu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI