Definitivat, rezultate după rezolvarea contestațiilor

Procentul de promovare a înregistrat o creștere de aproape 4% !

Procentul final de promovare a candidaților participanți la examenul de definitivat a crescut la 43,34% în urma reevalurării lucărilor contestate, încă 9 cadre didactice fiind promovate, ele reușind să obțină minimum 8.
 

Potrivit informațiilor Inspectoratului Școlar Județean Suceava, din cele 70 de lucrări cu note contestate la definitivat, la 16 notele au fost modificate prin creștere, din care 7 nu au influențat indicele de promovare, fiind mai mici de 8, iar 14 au fost notate prin scădere. În județul Suceava, 271 de profesori debutanți s-au înscris pentru a susține examenul de definitivat, 20 au absentat, unul a fost eliminat pentru fraudă, iar 17 s-au retras din sălile de examinare în prima oră de testare. Înainte de contestații, doar 39,48% dintre candidații la definitivat au obținut note peste 8, cea mai mare notă fiind a unui profesor de istorie de la Școala Gimnazială din Poiana Stampei, notat cu 10 la examenul scris, alți doi candidați fiind notați cu 9,80. Și la nivel național a crescut procentul final de promovare la examenul de definitivare în învățământul preuniversitar, după soluționarea contestațiilor, de la 47,83 la 51,26%. Cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în județul Gorj – 82,35%, iar cel mai scăzut, în județul Călărași – 33,33%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: