De vânzare

Informații proaspete transmise de ANOFM arată că în săptămâna pe care o încheiem numărul “locurilor de muncă disponibile pentru șomeri s-a majorat la nivel național” cu peste 550, fiind vorba, în total, de aproape 11400 de slujbe. Numeroase, s-ar zice, dacă le raportăm, bunăoară, la capacitatea unui stadion de provincie. Însă comunicatul omite să amintească principalul reper, numărul total al șomerilor (fie ei și oficiali, indemnizați), o oarece imagine despre situația concretă oferind-o cifrele pe județe; și o ierarhie unde Suceava este citată “la polul opus”, cu un 21 imposibil de comparat cu 1890, din dreptul Clujului, sau, dacă vreți, cu 593, din dreptul Iașilor.
 

L.D. CLEMENT

Aceasta într-o perioadă în care… “toate sectoarele de activitate” s-ar zice că funcționează din plin, inclusiv construcțiile și agricultura. Semnificativ însă ar fi că, dintr-o listă cu până în 30 de profesii/calificări, printre cele mai numeroase slujbe sunt cele privind comerțul (consilier de vânzări, agent de vânzări, vânzător). Aceasta să fie calea? Da, ar zice informațiile (ascunzând și ele destule taine) puse concomitent în undă de un lanț comercial străin din țara noastră, care se laudă (da, acesta e sensul) că la ei leafa unui lucrător comercial ajunge și la 2600 lei brut, iar un șef de magazin “poate câștiga” (așadar, e vorba de o ipoteză mai întâi) 6300 lei brut. Ce e de vânzare? Cam ce vedem pe rafuri, în primul rând ce fac alții (de la UE la China) și le prisosește, iar nouă ne folosește. Vom deveni, (mai) mulți dintre noi, negustori? Aceasta era, deunăzi, perspectiva unui amic, care-mi atrăgea atenția asupra conținutului site-urilor gratuite de anunțuri, unde pare-se că mai tot românul se regăsește pentru a vinde și a cumpăra câte ceva. Care, însă, sunt și mărturie de mare sărăcie. Ce e de vânzare? Mai ades, tot felul de articole folosite: autovehicule, telefoane, rochii purtate o vară…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: