Dealerii de droguri, în fața justiției

După ce 16 percheziții s-au desfășurat în forță, marți, în județul Suceava, la locuințele membrilor unei rețele specializate – spun autoritățile – în traficul de droguri de risc și mare risc, cu sute de clienți, 43 de persoane urmând să fie duse la audieri în acest caz, ieri, la Tribunalul Suceava, au fost aduse exact 7 persoane, cu propunere de arestare preventivă.
 

DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, procurori și polițiști antidrog, cu sprijinul SRI Suceava, al Serviciului Operațiuni Speciale Suceava și al Serviciului de Informații și Protecție Internă, au anchetat, reamintim, activitatea unui grup infracțional organizat, specializat în procurarea și vânzarea de droguri de risc și mare risc, precum și de substanțe cu efect psihoactiv. În urma cercetărilor s-a stabilit că, în perioada ianuarie – iunie 2013, 15 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, au acționat în mod organizat pentru procurarea și vânzarea către tineri din județul Suceava a unor cantități de droguri de risc și mare risc, precum și de substanțe cu efect psihoactiv. Drogurile și substanțele cu efect psihoactiv erau achiziționate vrac de la diferiți furnizori din țară, ambalate în pliculețe de 0,25-0,50 grame și revândute cu prețuri între 30 și 60 de lei. Cercetările au stabilit că, zilnic, membrii rețelei vindeau între 20 și 30 de plicuri cu astfel de substanțe. Pe parcursul anchetei au fost identificate, conform unor surse judiciare din municipiul Suceava, peste 600 de persoane care consumau frecvent substanțe cu efect psihoactiv cumpărate de la membrii grupării. Anchetatorii au prins în flagrant 33 de consumatori, care aveau asupra lor 171 de plicuri de substanțe cu efect psihoactiv, în valoare de aproximativ 9.000 de lei. În baza probatoriului administrat, polițiști BCCO Suceava, sprijiniți de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Serviciul Acțiuni Speciale și lucrători de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava, sub coordonarea unui procuror, au făcut 16 percheziții domiciliare în județul Suceava, fiind puse în executare 43 mandate de aducere. Ieri, la instanță, recte Tribunalul Suceava, au fost aduși, spre arestare, Ilie Popovici, Ionuț Păstrăv, Bogdan Nastasi, Andrei Diaconu, Ștefan Papuc și Lucian Aluncăriței. Toți au porecle (X, Pix, Z, ce mai contează?), toți sunt tineri (între 19 și 35 de ani), toți fiind suceveni. Instanța încă delibera aseară, după ora 20, la închiderea ediției ziarului. Important, spunem noi, nu e că niște inși au fost aduși în fața judecătorilor. Important că e că, de ani de zile, rețeaua funcționa de față cu toată lumea judiciară. Iar 600 de suceveni, dacă nu mai mulți, consumă zi de zi droguri. De risc și de mare risc. Etnobotanice și altele. Întâmplător, un ziar este citit, de regulă, de o persoană care îl cumpără. Care dă bani pe el. Statistica arată, însă, că, de obicei, cel puțin alte 4 (patru) persoane lecturează acel ziar, fără să-l plătească, iar apoi, devin dependenți de el. Cum-necum, pentru că îl plac sau îl dezavuează. Câți suceveni vor fi fiind dependenți, în afară de cei 600, de drogurile de risc și mare risc? Zilele acestea, IPJ Suceava a lansat, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire, un program intitulat „Vara anti-drog”…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: