Țară de „cinefili“

Nicidecum nu e acesta unul dintre subiectele favorite, dar, vorba unei reclame la un sortiment de biscuiți, nu mă pot abține. Nici acum… Fiindcă și rezultatele publicate recent ale unei cercetări asupra pieței autohtone de media și de publicitate (Media Fact Book 2012) demonstrează cu prisosință (confirmând informații din anii anteriori) că o ocupație predilectă a românilor este… privitul la televizor. Cu grijă pentru vorbe, când spunem „ocupație” suntem tentați a ne gândi în principal la o îndeletnicire, la o meserie a cuiva, prin care acela face oarece și câștigă din asta.
 

L.D. CLEMENT

Însă vorba devine foarte potrivită și în contul persoanelor de peste 18 ani care au generat o medie urbană de nu mai puțin de 6,4 ore în fața televizorului. Iar dacă unii dintre dvs. consideră că stau mai puțin în fața ecranelor receptoarelor tv, „orele suplimentare” revin desigur în… sarcina celor care consumă televiziune în program legal de 8 ore, atât în zilele de lucru, cât și în cele de sărbătoare. Să ne așteptăm, poate, pentru perspectivă, și la înființarea unui sindicat al celor care se muncesc la televizor?! O imagine neclară („cu purici”, dacă vreți) ar constitui-o fondul răspunsurilor (să bănuim că destul de variate) la întrebarea: Cum își ocupă ei restul timpului?!… (Din cele de mai sus s-ar putea înțelege și că respectivii sunt indivizi foarte informați. Iar informația e putere, nu-i așa? Iată însă că bănuiala e nepotrivită, fiindcă cele mai urmărite programe sunt, în ordine: filmele, telenovelele, formatele de divertisment; abia apoi talk-show-urile și știrile.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: