Concursul național de proiecte de mediu

Mențiune pentru liceenii humoreni

Ediția a XV-a a Concursului Național de Proiecte de Mediu s-a desfășurat în perioada 17-22 iulie 2013 în Tabăra Muncel – județul Iași.
 

Concursul Național de Proiecte de Mediu, prin implicarea tuturor factorilor decizionali de la nivel local și național, se încadrează într-o tematică globală și anume “Educație pentru mediu – Educație pentru dezvoltare durabilă” și face parte din Programul Național “Educația de mediu în învățământul preuniversitar” și din Programul Național “Educația pentru sănătate în școala românească”. A fost organizat de Inspectoratul Școlar Iași, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (InfoCons) și în colaborare cu Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice și Asociația Română de Ambalaje și Mediu, în baza protocoalelor de colaborare. Concursul și-a propus următoarele obiective: conservarea și protejarea mediului, conștientizarea și asumarea responsabilității protejării mediului de către elevi, formarea unor abilități de protejare a mediului, a propriei sănătăți și a celor din jur, adoptarea inițiativei individuale și de grup, dezvoltarea creativității, încurajarea elevilor în găsirea de soluții în rezolvarea problemelor legate de mediu la nivel local și național, reducerea dezechilibrelor produse de om naturii, ameliorarea daunelor făcute mediului. În acest an, la eveniment au participat 20 de județe la secțiunea gimnaziu și 23 la liceu, județe reprezentate de 160 de elevi și 40 de cadre didactice. Tematica a cuprins domenii de interes larg cum ar fi: apa, poluarea aerului, pesticidele, protecția faunei, organismele modificate genetic, energiile neconvenționale. La secțiunea liceu, județul Suceava a fost reprezentat de Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, care a obținut Premiul I la etapa județeană, cu Proiectul Apa – aliment sau factor de risc. Eleva Luciana Condur, clasa a XI-a A, a realizat și a redactat proiectul împreună cu eleva Ilinca Doriana Volanschi, din aceeași clasă, sub îndrumarea prof. Gheorghe Dan și prof. Mihaela Dan și a prezentat rezultatul efortului și al activității de cercetare în format electronic și pe un stand de expunere. Juriul – format din specialiști în domeniu, reprezentanți ai Ministerului (doamna Daniela Călugăru, inițiatoarea concursului, care a debutat în urmă cu 13 ani), reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului din județul Iași și profesori universitari de la instituțiile de învățământ superior din Iași – a apreciat proiectul susținut de eleva Luciana Condur de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, județul Suceava, cu mențiune. Evaluarea proiectelor prezentate a avut în vedere mai multe criterii: ideea, originalitatea, modul de prezentare a proiectului, partenerii implicați în proiect, aplicabilitatea proiectului. (Profesor BRÎNDUȘA LUMINIȚA CÎMPAN, profesor GHEORGHE DAN, Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului, județul Suceava)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI