APIA Suceava, în război cu fermierii

Emil Sandiuc deține o suprafață de 1,50 hectare de teren agricol în arealul municipiului Câmpulung Moldovenesc, fapt confirmat cu acte în regulă de Registrul Agricol local, suprafață pentru care a solicitat subvenția legală. Până aici nimic senzațional.
 

Numai că APIA Suceava, filiala Câmpulung Moldovenesc, în urma unor controale aleatorii, fără prezența proprietarului terenului, constată inexistența acestei suprafețe! În consecință, emite două decizii, în martie și iulie 2012, prin care somează pe Sandiuc Emil să returneze APIA suma de 1537 lei, ca subvenție încasată nejustificat! Proprietarul se adresează instanțelor de judecată, cu acte în regulă, și obține anularea celor două somații, prin Sentința nr. 530/24.01.2013. Dar APIA Suceava declară recurs, în ciuda „gafei” evidente și a abuzului comis. Recurs respins. Cităm din motivația instanței: „Obligația de motivare a actului administrativ constituie o garanție contra arbitrariului administrației publice și se impune ori de câte ori, printr-un asemenea act, se modifică ori se suprimă drepturi sau situații juridice individuale și subiective”. Domnul Emil Sandiuc este suferind, cu probleme locomotorii. Timp de mai mult de un an a fost târât în instanțe de judecată „grație” unor funcționari care și-au depășit (sau neglijat) atribuțiile! Ca o culme a cinismului, prin adresa 260/3.07.2013, A.P.I.A. Suceava aduce la cunoștință dlui Sandiuc că va efectua modificările necesare în sistemul propriu de gestionare a datelor! Fără scuzele de rigoare. Atenție fermieri! (A consemnat Petru Tomuță)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: