Contrar zvonurilor

Filasa anunță continuarea investițiilor în cele 12 parcuri eoliene din județ

Societatea comercială Eolenvest, membră a grupului Filasa, a anunțat, printr-un comunicat, că va continua investițiile în parcurile eoliene din județul Suceava. „Contrar zvonurilor care circulă, grupul Eolenvest continuă dezvoltarea celor 12 parcuri eoliene în regiunea Suceava și confirmă, în ciuda întârzierilor, că parcurile se vor realiza. Acest lucru a fost confirmat domnului Cătălin Nechifor, președinte al Consiliului Județean Suceava, în cadrul reuniunii de vineri, 19 iulie 2013” se arată în comunicatul semnat de Bernard Esquirol, director general Filasa. Președintele CJ Suceava a cerut, în iunie, în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul Franței la București, Philippe Gustin, care a fost însoțit și de reprezentanți ai unor firme franceze cu activitate în județul Suceava, inclusiv cel al firmei franceze Filasa, explicații privind continuarea proiectului eolian.
 

„I-am rugat să avem o discuție ca să vedem ce blocaje există, să vedem dacă mai continuă proiectul și dacă îl continuă, cum îl continuă” a spus atunci Nechifor. Firma franceză Filasa, care în noiembrie 2011 a anunțat o investiție de 780 de milioane de euro în 12 parcuri eoliene din nouă localități din județul Suceava, ce urma să fie construite începând din septembrie 2012, a amânat punerea în aplicare a proiectului după ce a fost nevoită să renunțe la furnizorul de turbine eoliene. Firma a construit în comuna Ciprian Porumbescu zece clădiri pentru sediul birourilor administrative.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI