Fărădelegile USL afectează fiecare român

Președintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, susține că situația mecanismului de cooperare și verificare (MCV) a fost grav afectată de USL în ultima perioadă.
 

„Condamnarea unui ministru în funcție nu este decât cireașa de pe tort. Evident, cazul Fenechiu nu ar fi trebuit să existe, el nu ar fi trebuit nominalizat. Dar dl Ponta ne-a obișnuit cu această situație” susține liderul PDL. El consideră că atitudinea lui Victor Ponta poate fi dorința de a trece, ca ministru interimar, prin toate ministerele. „14 miniștri, cu dl Fenechiu, au părăsit într-un an și două luni guvernele României sau nu au făcut parte din ele din cauza incompatibilității, câțiva au fost, ca și dl Ponta, dovediți plagiatori. Iar, din nefericire, ultima situație – aceasta cu Fenechiu – este cu totul specială”, arată Flutur. El a reamintit că în Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) se vorbea de un binom, de doi miniștri cu probleme, dar că se pare că sunt mai mulți în această perioadă care au rămas în guvern. „Dl Ponta s-a autodenunțat atunci când a fost acuzat dl Dragnea de fraudarea referendumului. Gravele probleme sunt confirmate chiar de un senator, fost în PSD, care spune lucrurilor pe nume și sesizează DNA-ul. USL face exact ceea ce MCV-ul recomandă a nu se face, iar aici aș mai adăuga proiectul de revizuire a Constituției în care nu mai putem vorbi nici de separarea puterilor în stat, nu mai putem vorbi nici de independența justiției”, adaugă Gheorghe Flutur. El face referire și la „intervențiile publice” în treburile Justiției. „Atragem atenția că un raport nefavorabil României pe MCV îl va afecta pe fiecare român: nu vom avea o dată clară de intrare în Schengen deși îndeplinim criteriile tehnice, iar pe de altă parte, investițiile străine în România vor scădea, afectând grav economia” mai declară Gheorghe Flutur. Senatorul sucevean a arătat că Partidul Democrat Liberal a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului României pe tema Mecanismului de Cooperare și Verificare în Justiție, motivată de impactul cazului Fenechiu, și dezbaterea, în regim de urgență, a legii privind personalul de specialitate din justiție pentru a se putea pune efectiv în practică cele două legi, Codul de procedură penală și Codul penal.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI