Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Diplomele emise de colegiul humorean vor fi retrase și retipărite

Toate diplomele emise de Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, aproape 300, vor fi retrase și retipărite după ce s-a constatat că, din cauza unei erori de soft, au fost înscrise date incomplete pe aceste documente, a declarat purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, Laura Hacman.
 

Hacman a declarat că software-ul de tipărire a diplomelor a generat o eroare, astfel încât notele disiciplinelor la probele scrise de bacalaureat au fost înscrise eronat, neavând înregistrate zecimalele în cifre, ci doar în litere. “Mediile finale apar corect și în litere, și în cifre”, a spus purtătoarea de cuvânt a IȘJ Suceava. Laura Hacman a precizat că toate cele 282 de diplome sunt în curs de retragere și vor fi retipărite. “Absolvenții se pot înscrie la facultate folosind adeverința emisă de unitatea școlară până la obținerea noii diplome”, a precizat Hacman. Rectorul universității sucevene, prof. univ. dr. Valentin Popa, a declarat corespondentului Mediafax că au fost depistate patru astfel de diplome, motiv pentru care au fost sesizate conducerea colegiului și a Inspectoratului Școlar Județean Suceava. “E o anomalie de sistem. Greșeala apare din sistemul informatic care tipărește diplomele”, a spus Popa. El a specificat că absolvenții se pot înscrie pe baza adeverinței eliberate de colegiul din Gura Humorului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI