La Concursul Național de Evaluare în Educație la Matematică

Două eleve de la “Ștefan cel Mare” au obținut premiile I și, respectiv, III

Două eleve de la CN “Ștefan cel Mare” – Petruța Prelipceanu și Diana Amărculesei – au fost premiate la cea de-a VI-a ediție a Concursului Național de Evaluare în Educație, desfășurat sub egida Academiei Române.
 

Concursul este organizat de Fundația de Evaluare în Educație, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, se adresează elevilor din clasele I-XII și poate fi susținut la disciplinele Matematică, Limba și literatura română, Limba engleză, Tehnologia informației și comunicării, Fizică și Informatică. Elevele sucevene au participat la matematică, Petruța Prelipceanu, clasa a IX-a, obținând premiul I, iar Diana Amărculesei, clasa a XII-a – premiul III, ele fiind îndrumate de profesorii Marinela Cimpoeșu, inspector de specialitate, respectiv Adrian Vieru. Insp. Marinela Cimpoeșu a precizat că evaluările la matematică se desfășoară în 3 etape, pe parcursul anului școlar, și într-o etapă finală. “Competiția finală a fost extrem de dificilă, deoarece la concurs au participat peste 3000 de elevi din toate județele țării. În clasamentul național sunt calificați primii 3 elevi (primele 3 punctaje) de la fiecare nivel de clasă din toată țara, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute. Premiile de la etapa finală, în număr de 5, sunt acordate elevilor care au obținut cel puțin 50 de puncte, din maximum 100 de puncte, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute. „Premiile, de la I la V, au constat în aparatură digitală – laptop, tabletă digitală, – eBook reader, aparat foto și Mp4 player.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: