Toți elevii suceveni care au depus opțiuni și-au găsit un loc la liceu cu ajutorul computerului

Repartizarea computerizată a absolvenților de gimnaziu în licee s-a desfășurat ieri, iar Ministerul Educației s-a grăbit să afișeze rezultatele, 6174 de elevi suceveni și 76 din alte județe fiind repartizați la licee din județ.
 

Sunt 8 elevi repartizați cu media 10, dintre care 4 la CN “Petru Rareș”, 2 la CN „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, unul la CN „Mihai Eminescu” Suceava, iar un altul la CN „Lațcu Vodă” din Siret. Ultimul candidat admis, cu media 3,79, a intrat la „Lațcu Vodă” Siret, fiind 140 de elevi care au reușit la diferite licee cu medii sub 5. Au rămas pe dinafară, după prima etapă de admitere, 20 de elevi, 8 dintre ei având medii cuprinse între 7,01-7,84. Dar ei au șanse în etapa următoare, având în vedere că sunt disponibile peste 7000 de locuri, număr echivalent cu al absolvenților de gimnaziu. Au fost admiși în unități liceale sucevene toți cei 76 elevi înscriși din alte județe, prima medie de admitere în rândul acestora fiind 9,78, iar ultima, 4,44. La nivel național, dintre cei 145.896 de candidați, 145.392 (99,65%) au fost repartizați conform uneia dintre opțiunile exprimate, în timp ce alți 504 candidați nu au putut fi repartizați, deoarece nu au completat suficiente opțiuni care să permită încadrarea lor în vreo unitate de învățământ. Peste 74.000 (51,48%) candidați au ales filiera teoretică, iar 70.543 (48,52%) au ales filiera tehnologică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: