Șeful IȘJ Suceava a explicat cauza unor rezultate slabe la bacalaureat:

„Sunt acei elevi care au intrat în sistem să învețe o meserie, s-au trezit la liceu și n-au putut face față”

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, a declarat, ieri, că liceele cu promovare scăzută la bacalaureat vor face obiectul analizei Consiliului de Administrație al instituției, iar abia după aceea se vor stabili anumite măsuri.
 

Gheorghe Lazăr

El a precizat că mulți dintre candidații cu rezultate foarte slabe la bacalaureat provin din SAM-urile transformate în licee. „Sunt acei elevi care au intrat în sistem să învețe o meserie, s-au trezit la liceu și n-au putut face față”. Ministerul Educației a lansat ideea comasării unor licee cu rezultate slabe la bacalaureat, în legătură cu care inspectorul general Lazăr s-a pronunțat că “vom vedea dacă e cazul să comasăm”. Potrivit unui top realizat de IȘJ Suceava, liceele cu cea mai mare promovabilitate la bacalaureatul din acest an sunt Colegiul Militar Câmpulung și Liceul Tehnologic Bivolărie, ambele cu promovare de sută la sută, colegiile naționale “Petru Rareș” – 99,17%, “Ștefan cel Mare” – 97,75% și “Mihai Eminescu”. În coadă, cu cea mai scăzută promovare se află tot cinci unități liceale: Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” din Marginea, unde niciun candidat nu a trecut examenul, Liceul Tehnologic „Țara de Sus” Vatra Dornei – 8,33% promovabilitate, Liceul Tehnologic Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc – 19,63%, Liceul Tehnologic Particular „Moldova” Suceava – 27,27% și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară – 28,35%. Reamintim că prima sesiune de bacalaureat s-a încheiat la Suceava cu o promovare de 65,78%, 2.096 de absolvenți nereușind să obțină note de promovare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: