Pentru consolidarea și reabilitarea unor școli cu lucrări începute și neterminate

Ministerul mai aruncă un “os” în valoare de 319.000 lei

Ministerul Educației a alocat anul acesta 909.000 lei pentru continuarea unor investiții din învățământul sucevean, cea mai mare sumă – 590.000 lei fiind alocată continuării investiției de la noua clădire a Casei Corpului Didactic.
 

Restul de 319.000 lei a fost repartizat unor unități școlare aflate în lucrări de reabilitare sau consolidare, dar este extrem de puțin având în vedere că în județul Suceava sunt circa 100 de obiective de investiții începute și nefinalizate. Potrivit șefului IȘJ Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, din suma destinată clădirilor unor școli, 34.190 lei sunt pentru consolidarea Școlii Gimnaziale „Dimitrie Onciul” din Straja. Restul de 204.690 mii lei a fost împărțit pentru reabilitări de clădiri la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, Școala Gimnazială Suha-Mălini, Școala Gimnazială Nr.1 Vadu Moldovei, Școala Primară Vășcăuți-Mușenița, Școala Gimnazială din Poiana Stampei, Școala Primară Podu Coșnei-Poiana Stampei, Școala Gimnazială Nr.1 din Vicovu de Sus. De asemenea, 80.120 lei sunt pentru continuarea construcției la Școala Gimnazială „Mihai Halunga” Hânțești, școlile primare Hârtop, Ciumulești – Vadu Moldovei, Școala Gimnazială „Ioan Băncescu” – Adâncata, Grădinița cu Program Normal Nr.3 Rădăuți și Grădinița cu Program Normal din Voitinel.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: