La Universitatea Suceava, prima zi de depunere a dosarelor

Înscrieri la admitere în ritm relaxat

Atmosferă relaxată, ieri, în prima zi de înscrieri la Universitatea Suceava, majoritatea comisiilor fiind mulțumite de dosarele depuse, și la licență, și la master.
 

Candidații la admitere au făcut însă cozi la plata taxei de înscriere, pe la casierii, mai puțin în sălile de înscriere unde circulația era fluidizată. O surpriză plăcută pentru cei care și-au depus dosarele la USV a fost faptul că s-au încheiat lucrările la parcul din fața Corpului A, ceea ce le-a înlesnit accesul spre sălile unde erau programate înscrierile, nefiind nevoiți să ocolească prea mult. Ca în fiecare an, candidații au depus mai multe opțiuni la diverse specializări, pentru a fi siguri de reușită. “Mi-am depus dosarul la Litere, română-germană; am ales USV să fie mai ușor familiei să mă întrețină în facultate, dar sunt sigură că voi avea oportunități după ce voi termina”, ne-a spus o absolventă de liceu din Suceava. „Sunt din Botoșani și vreau să intru la Inginerie Alimentară. E mai aproape de casă, dar e o universitate bună, din câte știu”, ne-a precizat o altă candidată la admitere. Înscrierile se desfășoară în săli din corpurile A, E și D, cele mai multe săli fiind amenajate în corpul nou al USV, E. Facultățile cu cele mai multe locuri, anul acesta, la studiile de licență sunt, de altfel ca în fiecare an, Științe Economice și Administrație Publică – 165 locuri bugetate și 579 cu taxă, Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor – 174 locuri fără taxă și 167 cu taxă, Litere și Științele Comunicării – 135, respectiv 163, Istorie Geografie: 129 fără taxă, 202 cu taxă, Inginerie Mecanică – 120 fără taxă, 20 cu taxă. Mai sunt 80 de locuri bugetate la Educație Fizică și Sport, cu tot cu specializările de medicină, și 75 locuri cu taxă, 97 de locuri fără taxă, la Ingineria Produselor Alimentare (79 cu taxă), 58 de locuri fără taxă și 71 cu taxă la Silvicultură, 52 de locuri bugetate și 44 cu taxă, la Științele Educației. Înscrierile continuă până pe 25 iulie, între orele 9 și 16, mai puțin în weekend.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: