La Vatra Dornei

„Dorna, plai de joc și cântec” și „Târgul copiilor și elevilor meșteșugari”

Clubul Copiilor Vatra Dornei organizează, în perioada 16-18 iulie, Festivalul național al ansamblurilor folclorice ale copiilor „Dorna, plai de joc și cântec”, în memoria celui care a fost prof. Gavril Moroșan, și „Târgul copiilor și elevilor meșteșugari”.
 

Festivalul a ajuns la cea de-a VI-a ediție și se bucură și în acest an de participarea ansamblurilor folclorice din mai multe zone ale țării. Vor fi prezenți și vor susține spectacole membrii ansamblurilor „Cununa” din Sălaj, „Ardeleana” din Cluj, „Ciobănașul” și orchestra „Hora” din Iași, “Flori de Măr” din Olt, “Nadii Zamku” din Siret, “Ciobănașul” din Rădăuți, „Rarăul” din Câmpulung Moldovenesc, „Poienița” din Poiana Stampei, „Plai Bucovinean” din Dorna Candrenilor, „Plaiurile Dornelor” și „Balada Dornelor”din Vatra Dornei. „Cei prezenți în aceste zile în orașul-stațiune Vatra Dornei vor avea parte de spectacole în aer liber, care se vor desfășura pe scena amplasată în fața Izvorului Sentinela din parcul municipiului. Invitați speciali în acest an sunt ansamblul «Vencek» din Slovacia și Fanfara Palatului Copiilor Satu Mare”, ne-a spus directorul Clubului Copiilor Vatra Dornei, prof. Vasile Moroșan. Astăzi, 16 iulie, cu începere de la ora 17, va avea loc parada portului popular pe traseul str. Luceafărului – parcul municipal – Izvorul Sentinela, după care va începe spectacolul-concurs. Miercuri, 17 iulie, de la ora 18, continuă spectacolul-concurs, iar joi, 18 iulie, sunt programate decernarea premiilor și gala laureaților. În aceeași perioadă, pe aleea principală din parcul municipiului se va organiza o expoziție cu lucrări de artă populară în cadrul „Târgului copiilor și elevilor meșteșugari”, la care participă reprezentanți din Maramureș, Tulcea, Iași, Sălaj, Bacău, Buzău, Brăila și Suceava. Proiectul este susținut de Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar al Județului Suceava, Primăria Vatra Dornei și Consiliul Județean Suceava, cu sprijinul sponsorilor din localitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: