Fălticeni

Au început debranșările datornicilor de la rețeaua de apă potabilă

Datoriile foarte mari ale asociațiilor de proprietari față de Agenția Fălticeni din cadrul S.C. ACET S.A. Suceava, operatorul serviciilor apă-canal-epurare, au determinat conducerea societății ca începând de miercuri, 10 iulie, să sisteze apa potabilă la blocul de garsoniere nr. 3 de pe strada Izvor și blocul 28 de pe strada 2 Grăniceri.
 

Așa cum am aflat de la ing. Vasile Cozma, directorul Agenției Fălticeni, la data de 30.06.2013 valoarea restanțelor la asociațiile de proprietari se ridică la suma de 924.268 lei, cifră comparabilă cu veniturile totale ale agenției pe trei luni de zile. „Întrucât activitatea serviciului se desfășoară sub amenințarea întreruperii curentului electric pentru neplată și din cauza faptului că toate acțiunile întreprinse de conducerile asociațiilor de proprietari cu sprijinul administrației locale și al agenției ACET nu au dat rezultatele scontate, s-a ajuns la aplicarea unei prevederi din Regulamentul Serviciului de Alimentare cu Apă și Canalizare, și anume întreruperea furnizării apei pe perioadă nelimitată, până la recuperarea din restanțe și întocmirea de programe de eșalonare, începând cu scările de bloc cu datoriile cele mai mari și continuând cu sistarea serviciului la toată asociația, acolo unde este cazul. Sunt vizate în primă fază Asociațiile de proprietari nr. 10,11,14,15, care cumulează 636.569 lei (ceea ce reprezintă 70% din totalul datoriilor înregistrate la toate asociațiile de proprietari), dar și celelalte asociații care înregistrează datorii la plata facturilor”, ne-a declarat ing. Vasile Cozma. Sistarea furnizării apei se face cu notificarea prealabilă a asociației de proprietari, a administrației locale, a organelor de sănătate publică și a pompierilor, așa cum este prevăzut în reglementările legale în vigoare. Principalul subiect de contestare a acțiunii este faptul că printre consumatorii afectați se află și consumatori cu plățile la zi, dar pentru această situație operatorul nu are nicio vină, el doar aplică prevederile legislative care la rândul lor sunt adaptate sistemului de distribuție în comun pentru membrii condominiului din care fac parte. „Revenim cu insistență asupra a două aspecte care au făcut obiectul a numeroase discuții purtate ori de câte ori am avut ocazia: nimeni nu va putea împiedica compania de furnizare a energiei electrice să sisteze sau să restricționeze curentul electric dacă nu ne plătim facturile în termenul contractual, cu consecințe foarte grave asupra serviciului, consecințe pe care le va simți fiecare cetățean din Fălticeni, și toți cetățenii trebuie să fie conștienți că serviciul de furnizare a apei și preluarea apelor uzate are aceeași importanță ca și celelalte servicii: energie, gaz, televiziune și ca atare trebuie plătite la fel ca acestea”, a precizat ing. Vasile Cozma.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: