Arsenalul de război de la viitoarea groapă ecologică de deșeuri de la Pojorâta a fost asanat

> „Important este că nu s-a întâmplat nimic grav”, a declarat președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor
Lucrările de amenajare a depozitului ecologic de la Pojorâta au fost reluate, după ce, în perioada 24 aprilie – 28 iunie, au fost sistate pe motiv de forță majoră, situația constând în descoperirea de materiale de război pe cele circa 9 hectare care fac obiectul investiției cu fonduri europene, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor. În intervalul amintit, o firmă specializată a realizat „o asanare de tehnică militară”, în urma acesteia descoperindu-se 8 proiectile de calibrul 152 mm, 2 proiectile de calibrul 122 mm, 50 de proiectile de calibrul 100 mm, 7 proiectile de calibrul 76 mm, 2 proiectile de calibrul 25 mm, 2 grenade de semnalizare, 3 mine antipersonal, 497 de cartușe de infanterie de calibrul 7,65 mm, 63 de focoase de artilerie de diferite calibre, o grenadă de mână defensivă, o baionetă de armă, 3 lopeți mici de infanterie și o pușcă militară. „Important este că nu s-a întâmplat nimic grav. Ne-am luat toate măsurile, în așa fel încât perimetrul să fie securizat și să fie operat de către o firmă specializată”, a declarat Nechifor.
 

Cătălin Nechifor

Președintele Consiliului Județean a precizat că întârzierea lucrărilor, înregistrată pe motiv de forță majoră, se va regăsi într-o prelungire a contractului, conform clauzelor contractuale. „Evident, nu ne doream acest lucru, dar atunci când se intră în teren, pot apărea și asemenea aspecte, care sunt prevăzute și în clauzele contractuale. Însă, acum intrăm într-o dimensiune normală de lucru”, a precizat șeful administrației județene, Cătălin Nechifor. Până la această dată, pe amplasamentul cu pricina s-au amenajat căile de acces și organizarea de șantier, intrându-se efectiv la săparea gropii, după care se va trece la amenajarea barierelor ecologice, din straturi geotextile, care să elimine riscurile pe linie de mediu. Depozitul ecologic de Pojorâta este, alături de cel de la Moara, parte a Proiectului de management integrat al deșeurilor menajere din județul Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: