8 focuri pentru țigări de contrabandă

> Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe acțiuni pe linia combaterii contrabandei, în cadrul cărora au descoperit peste 17.000 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 150.000 lei > Pentru reținerea persoanelor implicate, polițiștii de frontieră au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase 8 focuri de avertisment > Doi cetățeni ucraineni și un cetățean român sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și evaziune fiscală, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării
 

În perioada 5-7 iunie a.c., la nivelul ITPF Sighetu Marmației s-au desfășurat mai multe acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană. Astfel, polițiștii de frontieră au depistat, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care încercau să introducă în țară, folosindu-se de diferite mijloace de transport – autoturisme de teren, atelaj hipo – mai multe colete voluminoase. După urmăriri și focuri de armă, polițiștii de frontieră au reușit reținerea a doi cetățeni ucraineni și a unui român, iar, în colete, au descoperit, în total, peste 17.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Celor trei persoane li s-au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și evaziune fiscală. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 150.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării. În cadrul acțiunilor, au fost anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin, care au descoperit pe teritoriul ucrainean încă cinci baxuri cu țigări și au reținut un cetățean ucrainean. Într-unul din cazuri, lucratorii S.P.F. Brodina, județul Suceava, au observat în apropierea frontierei de stat cu Ucraina două autoturisme și mai multe persoane care nu își justificau prezența în zonă. Polițiștii de frontieră au procedat la somarea prin voce a celor în cauză, moment în care bărbații s-au urcat în una dintre mașini și au demarat în trombă. Dată fiind situația de fapt, polițiștii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, fiind trase 8 focuri de avertisment, patru în plan vertical și patru la nivelul pneurilor. În cel de-al doilea autoturism, au fost descoperite mai multe colete ce conțineau cantitatea de 5.989 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană. Se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, dau asigurări polițiștii de frontieră suceveni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI