Lansare de carte la Târgu Ocna

Sâmbătă 6 iulie a.c., la sediul primăriei din localitatea băcăuană Târgu Ocna, a avut loc lansarea cărții „Armenia – o geografie sacră” (Ed. Zamca, București, 2013) un volum de debut, semnat de istoricul sucevean Adrian Popovici.
 

Cartea a fost lansată în contextul evenimentelor culturale organizate cu prilejul hramului bisericii armene din Târgu Ocna, de Arhiepiscopia Bisericii Armene din România și Uniunea Armenilor din România, cu sprijinul autorităților locale. Este o lucrare ușor de lecturat, printre altele imaginând dialoguri între personaje și conținând numeroase analogii între istoria românilor și cea a armenilor. Ea se înscrie în sfera armenologiei, disciplină conturată în sec. XIX de G.G. Byron și implicând, de fapt, aspecte variate de interdisciplinaritate. Au ținut discursuri de prezentare a cărții, în Sala Mare a Primăriei din Târgu Ocna, viceprimarul ing. Marcel David, preotul Bogdan Ezsras, vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România, originar din Târgu Ocna, teologul Marius Marian Șolea, consilier la Secretariatul de Stat pentru Culte, în prezența a numeroși pelerini armeni veniți din București, Bacău, Focșani, Iași, Suceava ori Gherla. În total, la manifestare au fost prezente aproximativ 60 de persoane. În calitatea sa de istoric, autorul și-a asumat datoria de a scrie și o carte pur științifică despre armenii din România în decursul istoriei și raporturile acestora cu românii. Autorul a acordat autografe celor care au primit cartea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: