Presiuni pentru finalizarea noii centrale de termoficare a Sucevei

> De luna viitoare, primarul Lungu va fi prezent periodic pe șantier, astfel încât investiția să fie dată la timp în funcțiune > Ca variantă de rezervă, în caz de sincope, în reparații intră și actualele CAF pe gaze naturale
Mai multe capacități ale actualei societăți de termoficare Termica Suceava vor fi păstrate în funcțiune, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, după o întâlnire cu reprezentanții administratorului judiciar al operatorului din Lunca Sucevei.
 

Lungu spune că, în primul rând, este vorba despre CAF pe gaze naturale, care asigură apa caldă menajeră pentru consumul populației, agenților economici și instituțiilor publice și chiar încălzirea acestora, în condițiile în care frigul va veni mai repede de 9 noiembrie, dată la care se estimează că va intra în funcțiune noua centrală de termoficare în cogenerare de înaltă eficiență. Pe de altă parte, instalațiile amintite, cât și sistemul de transport și distribuție a agentului termic, vor intra în reparații, astfel încât acesta din urmă să poată fi livrat și în condițiile în care ar apărea sincope legate de finalizarea noului obiectiv. La fel ca în anii trecuți, timp de o lună, sucevenii nu vor avea apă caldă „Conform tradiției, în fiecare an, la Suceava am început să dăm căldură la jumătatea lui octombrie. Deci, dacă fi necesar, în funcție de condițiile climatice, o perioadă, cu aceste CAF-uri, va trebui să asigurăm chiar și căldură. Ca atare, le-am spus administratorilor judiciari că va trebui să funcționăm, în continuare cu instalațiile în cauză”, explică edilul șef, adăugând că perioada anuală de revizii și întrerupere a furnizării apei calde nu a fost încă stabilită. Lungu precizează că șantierul noii centrale de termoficare a Bioenergy este un „adevărat furnicar”, precizând că, de la începutul lunii august, la fața locului se vor ține comandamente permanente. „Vrem să ne asigurăm că această investiție va fi dată la timp în funcțiune”, a accentuat primarul municipiului Suceava. Primarul Ion Lungu recomandă sucevenilor să rămână branșați la sistemul centralizat de termoficare, întrucât, din noiembrie, Adrem Invest, prin noua centrală, va livra, la gardul centralei, energie ieftină, la 143 de lei pe gigacalorie, inclusiv TVA. La tariful amintit, Termica, în calitate de concesionar al rețelelor, va adăuga și contravaloarea transportului și distribuției, în valoare de circa 80 de lei pe gigacalorie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: